Nikdy nepodceňujte elegantní sako

Pokud pomineme jednobarevná trička krátkého i dlouhého rukávu a klasické džíny, které z módy snad nikdy nevyjdou, zaměříme svou pozornost na sako. Protože právě jedno elegantní sako v jednobarevném odstínu musí kralovat vašemu nestárnoucímu, minimalistickému šatníku.

Módní kritici velmi často říkají, že člověk nemá sako nikdy podceňovat. Je to totiž položka, která dokáže i denimové modely proměnit v exkluzivní, elegantní záležitost. Je však důležité, aby bylo dobře padnoucí a nejlépe černé barvy. Pakliže černou alternativu už máte, nebraňte se dalším kouskům.

Klasický svetr přes hlavu dobře padnoucího střihu

S příchodem podzimu nesmíme zapomenout ani na svetr. V posledních letech však prošel hromadou proměn a nabízí se otázka, která alternativa je sázkou na jistotu. Do nestárnoucího šatníku patří naprostá klasika přes hlavu, jež dobře padne. Nemusí být nutně oversized, může být upnutého střihu. V každém případě má být jen jedné barvy a bez motivů. Vsaďte ideálně na odstíny bílé, černé a béžové.

Takový svetr ale nevynosíte jenom na podzim a zimu. Své využití najde i během jara. Zatímco někdo ho bude nosit jen jako svrchní část oblečení, jiný pod něj přidá košili a vytáhne pouze límeček. Tato stylová kombinace bezesporu ohromí okolí.

Kvalitní kabát pro dlouhé roky v teple

Najít ideální kabát je trochu těžké. Nabídka zahrnuje mnoho alternativ, ale ani jedna nemusí dokonale padnout. Zatímco jedna verze plantá na ramenou, druhá z ramen sklouzává, třetí se mačká a další kouše na dotek. Proto když kvalitní kousek, jenž navíc sluší a dobře padne, najdete, nebojte se za něj utratit hotový majlant. Takový kabát s vámi totiž vydrží dlouhé roky.

Kabát je podobně jako kabelka investice. S výběrem se člověk nesmí unáhlit. Dobře si pročtěte složení, abyste dokázali odhadnout jeho stav za další měsíce. A volte spíše přírodní materiály, které vám navíc zachovají klidné svědomí vůči přírodě a životnímu prostředí.

Bílá košile pro pracovní i osobní příležitosti

A nesmíme zapomenout na klasickou, bílou košili. Mluvíme o základním stavebním prvku každého nadčasového šatníku, který se hodí prakticky pro všechny příležitosti. Nezáleží na tom, jestli míříte na rande nebo na pracovní schůzku. Bílá košile je trefou do černého a poslouží dobře nejen v kombinaci s elegantním kostýmem, ale také ve spojení s klasickými džíny a teniskami.

V ideálním případě byste ve své skříni neměli postrádat košile o dvou verzích. Jedna bude vypasovaná, dobře padnoucí, spíše kancelářského typu, druhá bude oversized, skvěle padnoucí spíše k ležérnímu spodnímu dílu oblečení.