Zdroj: Youtube

Vyčistit, zregenerovat a zamaskovat

Při onemocnění má málokterá z nás čas a chuť praktikovat svou každodenní kosmetickou rutinu, do které patří pravidelné čištění a regenerace pleti. Výsledkem je povadlá, matná a zašedlá pleť se znatelnějšími vráskami či pupínky. Jak ji znovu dostat do formy?

Peeling a maska jako rychlá cesta

Peling odstraní odumřelé kožní buňky, vyhladí reliéf pokožky a rozzáří obličej. Sáhnout můžete buď po variantě mechanické, obohacené o drobounké abrazivní částečky, nebo enzymatické s obsahem ovocných kyselin. Záleží na tom, co vaší pleti vyhovuje lépe. Pleťová maska dokáže během deseti minut hotové zázraky. Proč? Pod tenkým nánosem přípravku se zvyšuje krevní mikrocirkulace, teplo podporuje látkovou výměnu mezi buňkami, a tím dochází k lepšímu pronikání blahodárných látek do kůže. Existuje mnoho druhů masek, ať už čisticí, hydratační, liftingové…, nebo textilní, krémové, slupovací. Kterou vybrat z téhle džungle? Pro náš účel nejlépe poslouží maska omlazující s obsahem kyseliny hyaluronové. Aplikujte ji na nahřátý obličej jednou týdně.

BB krém pro zdokonalení

Pokud nepoužíváte make-up, zkuste zařadit do ranní rutiny BB krém. Oproti make-upu má nespornou výhodu v tom, že jeho textura je lehká a snadno vstřebatelná. Navíc zastoupí pleťový krém, takže pokud spěcháte, je BB krém značka ideál. Jen v případě suché pleti doporučujeme ještě před jeho aplikací nanést výživný či hydratační krém. Stejně tak lze pod něj aplikovat pleťové sérum. Pudr při líčení vynechte, zvýraznil by suchou pleť.

Sérum na delší trať

Ohromující účinky se nedostaví sice okamžitě, ale den po dni bude pleť v lepší kondici, ať už rozjasněná, hydratovaná a celkově omlazená. Pokud vás zajímá, jaký je rozdíl mezi sérem a pleťovým krémem, pak odpověď zní v koncentraci aktivních látek. Samozřejmě sérum je mnohonásobně koncentrovanější, a tudíž jeho účinky jsou i mnohonásobně výraznější. Aktivní látky se snáze vstřebávají a obvykle dokážou pronikat hlouběji do pokožky. Přípravek naneste na vyčištěnou pleť tváře, krku a dekoltu, stačí 3–5 kapek, a po něm použijte pleťový krém, neboť ten uzamkne účinné látky ze séra uvnitř pokožky. Ideální je vybrat si séra rovnou dvě – ranní s antioxidanty a ochranným efektem a večerní pro omlazení, výživu a obnovu pleti.

DOBRÁ RADA

DOBRÁ RADA

Máte odřený nos a vysušené rty? Ošetřujte je balzámem např. s obsahem bambuckého másla, eukalyptu a máty. Takový balzám zregeneruje citlivé nosní partie a díky vůni máty a eukalyptu podpoří snazší dýchání.

ZDROJ: časopis Překvapení, autorka je kosmetická redaktorka

Související články