Pozorovat vlastním okem z ptačí perspektivy, jak roste Dubaj nebo Las Vegas od osmdesátých let minulého století do současnosti, to se vám v životě opravdu nepovede. Na následujícím videu ano. V Google maps dali dohromady záběry urbanistického rozvoje známých míst a vy můžete během několika vteřin pozorovat fascinující, až trochu děsivý rozmach živého organismu města. Třeba Dubaj byla na začátku malý přístav a stačí chvilka a je tu metropole s několika umělými ostrovy.

Zdroj: Youtube

Pro milovnice a milovníky techniky a extrémů je tu podívaná, která ohromila už osm milionů diváků – montáž gigantické výletní lodi v suchém doku v Rostocku. Nejdřív ani nevíte, na co se to díváte. Ve velkém hangáru se hemží jeřáby a skládají se motory, pak začne růst vrstva za vrstvou, jako kdyby vznikal mrakodrap. Když ho obrovské stroje obalí kovovými pláty, začne to vypadat jako loď. Nakonec ještě desítka palub, luxusní vybavení a královna moří může vyplout.

Zdroj: Youtube

Jak schne mléko

A teď zmenšíme meřítko a budeme mírně nechutní. Koho někdy zaujalo, jak zub času zahlodal na nějaké potravině zapomenuté ve spíži nebo v lednici, může se nyní bez hrozby nákazy nebo zkaženého žaludku podívat, co se po mnoha dnech a týdnech stane se švestkou, mlékem, sýrem, banánem, cibulí… pokud možno u toho nejezte. Za chvíli totiž zjistíte, že mléko vyschne na podezřelou placičku, sýrem se dá zatlouct hřebík a barvy plísně na rajčatovém džusu by zahanbily i duhu.

Zdroj: Youtube

Video s kazícími se potravinami vidělo šest milionů lidí. Což se dá pochopit. Ošklivost fascinuje a opravdu se na něm něco děje. Něco, co většina z nás doufejme nikdy neviděla. Ovšem co čekaly dva miliony lidí od následujícího videa, to úplně jasné není. Jmenuje se Zrychlený záběr kamene a hádejte, jak to dopadne.

Zdroj: Youtube