Báječný pocit se rozšíří po celém těle i do mozku při masáži rukou – jednoduché, která napodobuje pohyb mytí rukou. Ideální je odstartovat tím, že si ruce opravdu umyjete teplejší vodou, aby se uvolnily svaly, klouby a prohřála pokožka. Vedle dotyku se soustřeďte na vůni krému, rozmarně si pořiďte více variant. Ovocné složky, třeba ostružina, krásně osvěží, dřevité zase zahřejí a zklidňují. Masáž krémem zvládnete i v práci, ale když si na ni vzpomenete až doma, klidně sáhněte po oleji, který pocit klidu znásobí, a nehoní vás čas, takže nevadí, že se bude déle vstřebávat.

Po dlouhém dni zafunguje sprcha, která spláchne únavu i stres. Korunujte ji masáží nohou. Ještě vlhkou kůži chodidel bohatě zahalte pečující pěnou a nechte vstřebat. Potom na neste druhou vrstvu, především na paty, a jemným tlakem prstů masírujte, dokud se pěna nevstřebá. Pak vklouzněte do bavlněných ponožek, a když to půjde, opřete si na 20 minut nohy vzhůru o zeď. Relax následuje vzápětí, ale pokud ho podniknete aspoň jednou týdně, efekt se sečte a díky hebkým patám se budete cítit prima dlouhodobě.

Vytvořte si aspoň na pár minut bariéru mezi tváří a okolním světem, funguje to spolehlivě. Ať už si vyberete pokličku krémové masky, nebo lechtající bublinky. Pokožka hebká na dotek, která se dostaví, zvedá náladu i sebevědomí.

Vodní režim

Máte-li nejradši pěnu, zkuste trik, jak udělat pořádnou čepici. Nalijte si půlku dávky do vany na začátku, a tu druhou, až bude koupel skoro kompletní. Vlévejte pěnu tenkým pramínkem na hladinu do místa, kam dopadá pramen vody z kohoutku. Připomeňte si léto melounovou vůní. I když by vás to lákalo, horká voda, ze které se páří, vám pocit odpočinku nepřinese. Naopak, vysaje z vás zbytek energie.

Namíchejte si teplou, a když vám při poležení rychle vystydne, trochu horké si přitočte.

Ne nadarmo se koupelovým solím stlačeným do kulatého tvaru říká bomba. Po vhození do vody vybouchne rej bublinek a prošumí celou vanu. Krásně voní, dokáže obarvit vodu, často se do ní přidávají různá překvápka, třeba třpytky nebo kousky sušených kytiček. Z jedné bomby se vytvoří koupele 2-3. Můžete si odlamovat kousky nebo nechat bomby chvíli pracovat a vyndat.

Hodně letí také retro, symbolizované koupelovými solemi. Krásná sklenice nebo průhledný kornout těší už pohledem na krystalky uvnitř. Soli nepění, ale osolená voda vytvoří hebkou náruč, kterou se vám nebude chtít opustit. Vřídelní soli i exotičtější mořský poklad navíc hýčkají pokožku. Volte vůně bylinek, citrusů, k večeru se hodí jasmín.

Vklouznout do olejové koupele pohladí. Skvělé řešení pro stres pokožky, který vytváří chladné počasí a chumlání do vrstev oblečení a teplých svetrů.