Tradiční potisky hrají prim

Po abstraktních hypermoderních květinových vzorech z minulých let slaví svůj návrat realistické květinky v potiscích jasně odkazujících na 60. a 70. léta minulého století. Představte si vintage tapety, potahy pohovek nebo dokonce šatové zástěry babiček. Všechny tyto staré vzory jsou zpět a nosí se nejen klasicky na šatech, ale i na kalhotách, sakách, bundách, punčochách, kabelkách a botách.

Mixování květů se nosí

Drobné květinky v jemných pastelových barvách zdobí košilové šaty i dlouhé tuniky. V kurzu je typický venkovský look, ale i jeho elegantnější verze na tmavém podkladu. Pozadu nezůstávají ani obrovské realistické květy, které jsou s námi už pár sezon a začaly se ve velkém nosit především na kimonech. Dnes je najdete kromě šatů i na bundách, sakách, kalhotách a dlouhých sukních. Dalším z oblíbených potisků jsou tropické motivy. Palmové listy a exotické květiny s původně převládající zelenou získaly pestrobarevný vzhled. Exotické potisky se dobře kombinují i s jinými vzory a ovládly už i kabelky a boty. Nosí se také asijské vzory s lotosovými květy, draky a ptáčky.

Psychedelické a geometrické květy

Vzpomenete si na kultovní minišaty, které nosívala Twiggy? Nebo na tapety s nadrozměrnými květy ve stylu konce 60. a začátku 70. let? Dnes se tyhle květinové potisky nosí na minišatech s balonovými rukávy, ale i na dlouhých šatech s velkými volán. Boom slaví také bohémské etnické potisky inspirované érou hippies. Květinky mají různé velikosti a bývají uspořádané do pruhů a stále se kombinují s bavlněnými krajkami.

Malované květy

Rozpitý vzhled potisků, který vypadá jako malovaný akvarelovými barvami, je ještě neokoukaný. Návrháři ho používají výhradně na mini nebo maxi šaty s velkými nabíranými sukněmi. A absolutní hit? Velké červené růže. Černé šaty nebo kolové sukně s potiskem červených růží jsou démonické, ale nosí se mnohem jemnější růžové potisky.

Zdroj: Vlasta.cz