O tom, že geny neoklamete, není třeba polemizovat. V případě slavných hereckých rodin to snad platí dvojnásob. U sportovců jde o geny a dřinu, u herců hraje roli i jistá dávka exhibicionismu a také možnost v tom případě využít slavné jméno a možná i známosti. Ale základem je vždy velký talent!

Zdroj: Youtube

A jaké nejslavnější herecké klany musíme zmínit?

Klan Hrušínských

Česká herecká legenda, Rudolfa Hrušínský nejstarší, byl jednou z nejvýraznějších hereckých osobností 20. století. Představitel dobrého vojáka Švejka, pana Kopfrkingla ve Spalovači mrtvol nebo Jarina France ze Slavností sněženek měl i slavného tatínka Rudolfa, který byl herec a divadelní režisér. Herectví se věnují oba synové českého velikána, Rudolf Hrušínský mladší a Jan Hrušínský, pozadu nezůstal ani Rudolf nejmladší, kterého jako mladíka proslavil Discopříběh. Herečkou je i Kristýna Hrušínská, dcera Jana a Miluše Šplechtové.

Orientujete se v rodinných vztazích českých celebrit?

Klan Kodetů a Steimarů

Slavný rod Budilů se spojil s rodem Steimarů, když si Anna, dcera významného divadelníka Vendelína Budila, vzala herce Jiřího Steimara a narodila se jim dcera Jiřina Steimarová, známá filmová i divadelní herečka. Ta přivedla na svět tři děti, s prvním manželem měla syna Jiřího, kterého milujeme například v Pelíškách, a s druhým manželem měla dvě dcery. Jednou z nich je herečka Evelyna Steimarová. V rodové tradici pokračuje i úspěšný malíř Kristian Kodet, syn prvního manžela Jiřiny Kodetové, a dcera Jiřího Kodeta Barbora. Evelyna Steimarová si vzala Bolka Polívku a s ním si pořídila dnes už skvělou herečku Annu Polívkovou.

Talentované sestry a bratři

V současnosti se na naší scéně nelze nesetkat se sestrami Geislerovými – Annou, Ester a Lenkou. První dvě jmenované jsou známé jako herečky, nejstarší Lenka je zpěvačkou a výtvarnicí. A slavní bratři? Ačkoli Vladimír už mezi námi není, byli nepřehlédnutelní. Herečtí sourozenci Vladimír a Michal Dlouhý měli shodná gesta i pohled. Slavnému jménu dělají čest také bratři Rašilovi, Saša a Václav, podobní si skoro jako vejce vejci. Poněkud chladnější jsou vztahy mezi Lukášem a Jiřím Langmajerovými, možná je to zapříčiněno velkým věkovým rozdílem.

Slavné citáty o rodině:

  • Hraní je způsob života, ale rodina je můj život. Denzel Hayes Washington
  • Kde rodina v rozbroji, tam je zlato na hnoji. České přísloví
  • Abyste pochopili lásku vašich rodičů, musíte sami vychovávat děti. Čínské přísloví
  • Demokracie nesmí jít tak daleko, aby se v rodině hlasovalo, kdo je otec. Willy Brandt
  • Každý muž potřebuje k životu tři ženy: matku, manželku a aspoň jednu, která ho považuje za muže. Gabriel Laub

Zdroj: www.vlasta.cz