Osobní strážce

Přestože má za sebou Kevin Costner nespočet filmových rolí a některé dokonce ověnčené Oscary, v našich srdcích bude navždy zapsán jako hrdina romantického snímku Osobní strážce, který ochraňuje hvězdu počátku devadesátých let Whitney Houston. Příběh plný napětí a lásky, pochopitelně s dobrým koncem, máme zkrátka rádi. A vůbec nám nevadí, že od premiéry uběhlo už neuvěřitelných třicet let! Tenhle hit prostě nestárne.

VIDEO: Připomeňte si nejlepší scény z Osobního strážce podkreslené písní I Have Nothing!

Zdroj: Youtube

Zajímavosti z natáčení

- Scénář napsal Lawrence Kasdan, o režii se postaral Mick Jackson. Než však 25. listopadu 1991 padla první klapka, byl nápad na film sedmašedesátkrát prezentován a odmítnut.

- Natáčení trvalo čtyři měsíce. Rozpočet byl 25 milionů amerických dolarů. Film se stal nečekaným hitem a utržil tak neuvěřitelných 411 milionů dolarů.

- Podobně úspěšný byl i filmový soundtrack, který se stal historicky nejprodávanějším soundtrackem vůbec.

- Původní ústřední písní měla být What Becomes Of The Brokenhearted, mezitím se však objevila v jiném filmu, a tak tvůrci zakoupili práva na I Will Always Love You. Tato píseň následně zazněla i na pohřbu zpěvačky Whitney Houston, které zemřela 11. února 2012 na následky předávkování drogami.

- Kevin Costner uvedl, že si s Whitney během natáčení nebývale rozuměli a stali se přáteli.

- Vzorem Kevina Costnera pro roli filmového bodyguarda Franka Farmera byl údajně Steve McQueen.

- Sídlo, v němž ve filmu Osobní strážce pobývá Whitney se svojí rodinou, se objevilo už ve snímku Kmotr z roku 1972. A to ve scéně s koňskou hlavou.

- Po nevídaném úspěchu Osobního strážce napsal Kevin Costner vlastní pokračování, v němž měl ochraňovat skutečnou princeznu Dianu. Nad honorářem 10 milionů amerických dolarů zpočátku váhala, nakonec ale nabídku přijala. Jediné, co ji prý znepokojovalo, byly líbací scény. Ty se ale daly dle Costnera obejít. Z natáčení ale bohužel sešlo, a to kvůli tragické nehodě v roce 1997, při níž Diana zemřela.

Zdroj: vlasta.cz csfd.cz

Související články