Komedie století

Zdroj: Youtube

Při známé scéně, kdy táta místo toaletního papíru v lese sáhne nikoliv po měkkém listu, ale smrkové větvičce, herec Pavel Nový nenaznačoval, ale opravdu provedl, takže řev a slzičky malého Pepína, kterého hrál Cyril Křupala, byly opravdové.

Málem to neklaplo

Když scenáristka a režisérka Alena Poledňáková přinesla námět do televize, moc je nenadchl. Naštěstí se nedala odradit a o dům dál, ve filmových studiích Barrandov, uspěla. Měla jako mnohokrát šťastnou ruku i při výběru herců. Dlouho hledala adepta pro postavu Alberta, až jí v silvestrovském pořadu padl do oka Julius Satinský z komického dua Satinský–Lasica. Bála se však pověsti, že má slabost pro alkohol. Údajně jí další z filmových otců Václav Postránecký namluvil, že ten problémový je pan Lasica.

Chyby ve filmu

  • V úvodu filmu hraje táta Michal na klavír a podupává pravou nohou, kterou by měl mít na pedálu, protože hrající hudba je s použitím pedálu.
  • Malý Mates je moc malý, aby jeho máma chodila do práce, měla by být na mateřské, kterou si tehdy ženy braly téměř automaticky.
  • Ve scéně, kdy přijde máma Kateřina za mámou Dášou do práce, kouká na ni ze dveří doprava, ale v záběru na masírující Dášu stojí lůžko na druhé straně.

Zdroj: Vlasta.cz, CSFD.cz, TV NOVA

Související články