Příběh z cirkusového stanu

Také spousta populárních herců. Například Martin Růžek, Radoslav Brzobohatý, Dagmar Havlová-Veškrnová, Jiřina Bohdalová, Jaromír Hanzlík, Jiří Bartoška, Libuše Šafránková. Není divu, že se seriál stal jedním z nejpopulárnějších.

Počátek 19. století nebyl obdobím blahobytu, a tak naši předkové často odcházeli za prací do světa. Tak se na začátku příběhu dostane český mládenec Vendelín Malina k cirkusu Humberto, který potká při svém putování a nabídne pomocnou ruku, když se rozbije kolo jednomu z vozů.

Zdroj: Youtube

Cirkusová rodina má členy z celého světa. Nejen rod majitelů Humberto a následující generaci Berwitzů a Karasových, ale také zaměstnance, pro které se stává domovem na dlouhé roky. Proto je děj tak plný osudů a každý díl při sledování rychle uteče, a to i po letech. Možná se vám trochu změnily preference a máte jiné favority, ale malému neohroženému klučinovi, kterého hrál Pavel Mang, asi budeme fandit vždycky. Řežisér František Filip už si zoufal, hledal dětského herce půl roku. Pavel prý přišel na jeden z konkurzů jako poslední, vyšvihl parádní salto a měl roli v kapse. Všechny akrobatické kousky, které v seriálu vidíte, opravdu absolvoval na vlastní kůži. Odvážní byli také jeho kolegové, například Dagmar Veškrnová předvedla talent v roli krasojezdkyně a Jaroslav Hanzlík sám skočil z visuté hrazdy.

Pestrost

Během let hrdinové seriálu stárli a některé muselo hrát několik herců. Uvědomili jste si, že věrný zasloužilý zaměstnanec Malina, kterého hraje Josef Kemr, je po uplynulých letech tentýž mladík, který úplně na začátku opravuje rozbité kolo a hraje ho Martin Stropnický? Že Pavel Mang dospěl do Jaroslava Hanzlíka, to si pamatujete určitě. Originalitu dodaly příběhu také tváře neokoukané, protože se natáčel v česko-německé koprodukci. Takže další hvězdné herce můžete slyšet, například Anežku Berwitzovou nadabovala Jana Preissová. Roky utíkají a některé postavy se dějem jenom mihnou. Nejdéle účinkující postavou je účetní Frans (František Němec), který si zahrál v 11 dílech.

Zajímavosti z natáčení

Zajímavosti z natáčení

  • Zdá se vám Pavel Mang v některých záběrech jiný? Během natáčení mu začaly padat mléčné zuby, a tak jeho úsměv od ucha k uchu museli maskéři vyplnit umělými.
  • Filmaři povolali do služby 120 kočárů a 40 automobilových veteránů.
  • Exotické exteriéry se natáčely v Turecku.

Zdroj: Vlasta.cz, CSFD.cz, Youtube.cz

Související články