Také milujete film Ďábel nosí Pradu?

Zdroj: Youtube

Meryl Streep opět boží

Absolventka práv Andrea Sachsová, zvaná Andy, by se ráda stala novinářkou a redaktorkou. Jako průpravu chce vzít na rok místo asistentky ve vydavatelství Elias-Clarke, kde vydávají i proslulý a vlivný módní časopis Runway. Šéfkou tohoto titulu je ovšem nejmocnější žena módního průmyslu, chladná, zlá, tvrdá, bezcitná a věčně nespokojená Miranda Priestlyová (Meryl Streep).

Za to místo by holky vraždily!

Je to zaměstnání, ve kterém nemůže vydržet nikdo, komu zbyla alespoň špetka sebeúcty, ale zároveň místo, pro něž by miliony mladých žen v New Yorku vraždily. Práce u Mirandy obnáší stoprocentní úsilí a Andy tak začne zanedbávat své přátele i partnera. Zato se seznamuje s ikonami světa módy, potkává spoustu zajímavých lidí a začíná jí tento módní svět uchvacovat.

Módní guru Anna Wintour osobně

Film Ďábel nosí Pradu se může pyšnit řadou ocenění, která získal. Na premiéru se dostavila i Anna Wintour, šéfredaktorka amerického módního časopisu Vogue, která se v roli Mirandy okamžitě poznala. V čem myslíte, že na premiéru přišla? Ano, od hlavy až k patě to byla značka Prada. Pro film se stala předlohou stejnojmenná kniha, která strávila na žebříčku New York Times šest plných měsíců a byla přeložena do 27 jazyků.

Zdroj: www.vlasta.cz

Související články