Láska nebeská

Zdroj: Youtube

Láska nebeská, romantická komedie odehrávající se v současném předvánočním Londýně, oslovuje zamilované už po generace. Příběh je složený z mnoha milostných historek, každá z nich je svým způsobem osobitá. Jedno je však pojí – všude, kam se člověk podívá, způsobuje láska obrovský chaos. Historky jsou někdy romantické, jindy smutné, občas bláznivé i nerozumné, ale vždy originální.

Happy end

Příběh sleduje osudy naprosto různorodých postav od britského premiéra přes spisovatele či stárnoucí hvězdu pop music až po dvojici pornodabérů a portugalskou služebnou. V komedii se samozřejmě řeší i typický milostný trojúhelník šéf–manželka–asistentka! Jednotlivé londýnské životy a lásky se setkávají, mísí a propojují, až vše nakonec vyvrcholí na Štědrý večer. Jak jinak než happy endem.

Ocenění se jen hrnula

Hvězdné obsazení nahrálo i získání spousty cen, Láska nebeská získala 10 ocenění (většinu pro Billa Nighyho a Emmu Thompson) a 20 nominací, z toho dvě na Zlaté glóby. V roce 2017 u příležitosti Dne červených nosů vzniklo krátké pokračování Lásky nebeské s osudy hrdinů filmu po 13 letech.

ZDROJ: Vlasta.cz, CSFD.cz

Související články