Znáte filmy o blondýnách?

Zdroj: Youtube

Nejslavnější blondýnka

Nejslavnější filmovou blondýnkou je stále Marilyn. I když zemřela v roce 1962, i nadále se objevují informace o jejím životě. Některé si nepřála zveřejnit. Na radu přítele, zpěváka a herce Franka Sinatry, si v roce 1958 pořídila dvě obrovské bezpečnostní schránky, kam schovávala kompromitující materiály, především soukromé dopisy. Poklad se však dostal do rukou manažerky Inez Melson, která se cítila dotčená tím, že jí Marilyn neodkázala ani dolar. Místo toho, aby materiály skartovala, poslala je dál. Fotograf Mark Anderson a novinářka Lois Banner se probrali hromadou papírů a objevili například účtenku za těhotenské šaty z roku 1958. Herečka však potratila a vysněného dítěte se nikdy nedočkala.

Pravá blondýnka

Americkou herečku Reese Witherspoon (46 let) proslavil film, ve kterém překonala pověry o hlouposti blondýnek a vypravila se studovat na univerzitu. Ale už dva roky před tím zamotala svou krásou hlavu kolegovi Ryanu Philipovi a to hned dvakrát. Ve filmu Velmi nebezpečné známosti i v životě. Nádherný pár si krátce po premiéře řekl ano a brzy se stali dvojnásobnými rodiči. Manželství vydrželo 8 let, potom Reese chodila s hercem Jakem Gyllenhaalem a do třetice se zamilovala do hledače talentů Jima Totha. Je vdaná, s Jimem má syna. A skvělá zpráva pro fanynky: letos se asi v kinech dočkáme Pravé blondýnky 3.

Prokletá blondýnka

Také herečka Katherine Heigl (44 let) popírá názor, že blondýnky na plátně jsou hloupé a nemají smysl pro humor. Proslavila se díky roli doktorky Izzie v seriálu Chirurgové a také je vyhledávanou komediální herečkou. I když na to nevypadá, její postavy jsou v lásce trochu smolařky při hledání toho pravého. Ale dokážou udělat toho pravého i z toho, který na to nevypadal (film Zbouchutá), nebo se poučit z toho, že ten pravý může být dokonalý pro někoho jiného (film Chceš mě, chci tě). Na životní lásku si potkala do dvaatřiceti, kdy se na natáčení klipu seznámila se zpěvákem Josem Kelleym. Po svatbě adoptovali dvě holčičky a v roce 2016 se jim narodil syn.

Zdroj: časopis Vlasta, Vlasta.cz, csfd.cz, https://www.mentalfloss.com/article/19268/14-breathless-facts-about-marilyn-monroe, https://www.republicworld.com/entertainment-news/hollywood-news/marilyn-monroes-birth-anniversary-here-are-10-unknown-facts-about-this-hollywood-icon.html

Související články