Jak dobře znáte seriály devadesátých let?

Je jedno, zda se jednalo o krimi seriály Jake a tlusťoch, Vražedné pobřeží, Komisař Rex, Akta X nebo Kobra 11, o seriály pro mládež jako Melrose Place, Čarodějky, Gilmorova děvčata a Divoký anděl, či snad o série o vztahových patáliích jako například Dynastie, Tak šel čas nebo Krok za krokem - všechny jsme je milovali a nenechali si ujít ani jeden díl.

Možnost zpětného zhlédnutí, jako máme dnes na většině televizí či na internetovém vysílání, nebyla a tak jsme byli v daný čas, raději s předstihem, usazeni před obrazovkami, aby nám nic neuteklo a okřikovali každého, kdo by se jen pokusil ve vymezený čas vyrušovat.

Seriál, který ovlivnil Československo

Pamatujete také na veleúspěšný seriál Dallas, který pojednával o vztahových a především podnikatelských radostech i strastech bohaté rodiny Ewingů? Pak vás možná překvapí, jak moc zlomový pro mnoho zemí světa tento příběh byl. Uvádí se, že měl seriál vliv dokonce i na Československo, ve kterém se po jeho uvedení rozpohybovalo soukromé podnikání.

A zajímavé jsou i postřehy z natáčení Dallasu:

  • Larry Hagman (J. R. Ewing) údajně během natáčení vypil denně šest lahví šampaňského, které doplňoval tvrdým alkoholem. Traduje se také, že měl dohromady až osm desítek milenek.
  • Linda Gray (Sue Ellen Ewing) a Larry Hagman (J. R. Ewing) byli v osobním životě třicet pět let nejlepšími přáteli.
  • Natáčení všech 357 dílů trvalo 13 let. Divácky oblíbená Victoria Principal (Pamela) zvádla během té doby současně natočit dalších 8 filmů.
  • Představitelku Miss Ellie postihl během nátáčení infarkt. Tvůrci seriálu za ni na čas našli náhradu a až se zotavila, nastoupila zpět do procesu.
  • Postavu Bobbyho (Patrick Duffy) nechali filmaři zemřít, mezi diváky tento krok ale vyvolal velký nesouhlas a chtěli jej zpátky. Nezbylo tedy nic jiného než jej do serialu vrátit a tak bylo 29 dílů bez jeho účasti zpětně interpretováno jako sen Pamely (Victoria Principal).

Zdroj: vlasta.cz csfd.cz

Související články