Také u vás v podvečer a hlavně o víkendu probíhá tahanice o televizní obrazovku? Protože fotbal je fotbal a na seriály se nedá koukat... Nebo jste to vychytali natolik, že manžel má k dispozici obývák a vy se díváte na televizi v ložnici a u toho žehlíte? O tohle každopádně nejde. V některých rodinách se na sport dívají všichni dohromady a je to pro ně větší relax než spousta jiných, často „nekoukatelných“ pořadů.

Sport a jeho názvosloví

Skoro každý čas od času koukne na sport

Branky, body, vteřiny, tak ty u nás doma byly posvátné. V tu chvíli jsme my děti musely zmlknout a nechat tátu jásat nebo nadávat nad sportovními výkony. Oba nás to s bráchou bavilo, protože jsme taky sportovali. Naše máma to s ním jede doteď, pokud nejsou zrovna venku, tráví oba nedělní odpoledne u sportovních přenosů. A že jsou tedy velcí znalci. Musím zdůraznit, že oba rodiče byli aktivními sportovci a táta se v oblasti sportu pohyboval celý život i jako profesionál, byla to jeho práce.

Baví to i ženy

Znám překvapivě i spoustu žen - důchodkyň, které žijí samy a sledování sportovních televizních přenosů je jejich velkou vášní a jsou tzv. v obraze. Vždycky si vzpomenu na herečku Ninu Velíškovou, která ve filmu Hodinový manžel coby paní Judita Junková byla vášnivou fanynkou Dukly a ač slepá, dokázala si fandění náležitě užít. Já sama teď sport nijak vášnivě nesleduji, ale kvíz, který jsme pro vás připravili, bych samozřejmě zvládla, a jsem přesvědčená, že s plným počtem bodů. Vyzkoušejte i vy, jak jste na tom!

Zdroj: www.vlasta.cz