Volány vypadají perfektně právě na oblečení jednoduchých střihů a tlumených barev. Volné tunikové šaty v délce ke kolenům ozdobené volánem na jejich spodním lemu nebudou mít chybu, stejně tak i splývavé maxišaty s vysokým volánem od kolen až po kotníky. Nosí se také zavinovací halenky, jejichž výstřih bývá ozdobený malým a hustě nařaseným lemem, nebo pouzdrové strečové sukně s volánkem pod koleny. Velký boom zažívají také bílé plátěné košile, které mají volánové rukávy nebo stojáček.

Letní šaty a kalhoty

Ať už sáhnete po modelu v délce dlaň nad kolena, nebo dáte přednost osvědčené klasice v midi či maxi délce, volány šatům dodají na vzdušnosti. Díky tomu, že se každým pohybem rozvlní, budete v nich působit étericky a tak nějak lehce. Nehledě na to, že na tenkých letních materiálech můžete díky volánům využít sílu vrstvení. Dovolí-li vám to proporce, můžete obléknout i lehce projmutý model a pomocí volánů ještě zvýraznit ženské křivky.

Volánkové rukávy

Vypadají perfektně, schovají se v nich povislé paže i nějaký ten bochánek kolem loktů. Můžete si vybrat šaty nebo halenky, které mají volán všitý přímo v ramenním švu nebo jen jako zdobnou manžetu. Nosí se také volány všité z vnější strany rukávu nebo v přestřižení pod loktem. Všechny volány poutají pozornost, takže díky nim můžete zvýraznit partie, se kterými jste maximálně spokojená, a naopak odvést zájem od té části postavy, kterou považujete za nejméně lichotivou.

Optické klamy

Dmoucí hrudník vytvoří volán coby lem lodičkového výstřihu, ideálně se všitou gumičkou, abyste mohla nenápadně odhalit třeba jedno rameno. Senzační jsou také vrsvené volány z průsvitné látky, v několika různých délkách nad sebou. Volány můžou zdobit i všitý živůtek, opět tak opticky zvětší ňadra a zúží spodní partie. Velmi štíhlé ženy zase můžou pomocí volánů třeba rozšířit partie boků, pokud si vyberou sukni s volánem všitým v bočním švu.