Linecké těsto

Suroviny:

  • 120 g moučkového cukru 
  • 400 g másla
  • 400 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 40 g kakaa 

Čtěte také

Vánoční klasika? Perníčky...

Čtěte také

Perníčky: Pět dokonalých receptů na nejoblíbenější vánoční cukroví

Čokoládová náplň

Suroviny:

  • 1 velká sklenice Nutelly
  • 5 dl bílého jogurtu
  • mandle a tropické ovoce (ananas, mandarinky apod.) na zdobení

Postup:

Prosijeme mouku, kakao a cukr, rozdrobíme máslo, přidáme vejce a vypracujeme v tuhé těsto, které necháme tři hodiny v chladničce odpočinout. Na pomoučeném vále pak vyválíme plát asi tři milimetry silný a formičkami vykrajujeme oválky. Pokládáme je na plech přes formičky na trubičky, aby dostaly správný "hoblinkový" tvar. Pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut při 180 °C. Jogurt smícháme s Nutellou. Čokoládovým krémem plníme upečené a vychladlé o války. Zdobíme mandlovými lupínky a čerstvým ovocem.

Čtěte také

Jak na nejlepší linecké

Čtěte také

Vánoční pečení pro začátečníky: Zkuste naše nejlepší linecké i kakaové těsto