Linecké těsto
Suroviny:
- 120 g moučkového cukru
- 400 g másla
- 400 g hladké mouky
- 2 vejce
- 40 g kakaa
Čokoládová náplň
Suroviny:
- 1 velká sklenice Nutelly
- 5 dl bílého jogurtu
- mandle a tropické ovoce (ananas, mandarinky apod.) na zdobení
Postup:
Prosijeme mouku, kakao a cukr, rozdrobíme máslo, přidáme vejce a vypracujeme v tuhé těsto, které necháme tři hodiny v chladničce odpočinout. Na pomoučeném vále pak vyválíme plát asi tři milimetry silný a formičkami vykrajujeme oválky. Pokládáme je na plech přes formičky na trubičky, aby dostaly správný "hoblinkový" tvar. Pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut při 180 °C. Jogurt smícháme s Nutellou. Čokoládovým krémem plníme upečené a vychladlé o války. Zdobíme mandlovými lupínky a čerstvým ovocem.