Pondělí 23. 5.

Luna v 17.49 přechází ze znamení Vodnáře do znamení Ryb. Zajděte si na reflexní masáž nohou, pečujte o svá chodidla masáží a kruťte prsty. Pokud chcete, aby správně fungoval lymfatický systém, dodržujte dostatečný přísun tekutin. Pokud nemáte dostatek vody, blokují se toxiny a sůl v tkáních. Důsledkem je únava, otoky a zhoršení imunitního systému.

Úterý 24. 5.

Měsíc ubývá v Rybách. Hýbejte se pravidelně. Pohybem svalů rozhýbete tok lymfy v mízních cévách a tím zlepšíte odvod toxických látek. Je vhodný čas na depilaci.

Středa 25. 5.

Luna se přesouvá do Berana ve 23.39. Mozek optimálně pracuje, když se propojí činnost obou hemisfér. Levá zodpovídá za logické uvažování, pravá za emoce a city.

Čtvrtek 26. 5.

Měsíc nacházející se v Beranu podporuje mozek. Praváci, zkuste více používat levou ruku, a leváci pravou. Zapojíte tak tu část mozku, kterou používáte méně.

Pátek 27. 5.

Luna ubývá v Beranu. Když vás začíná bolet hlava, snězte mandle. Obsahují látky, které tiší bolest a také množství antioxidantů, vitaminu E, hořčíku a bílkovin.

Sobota 28. 5.

Měsíc se v 8.22 přesouvá do Býka. Nechte si ošetřit krk a dekolt masáží a studenou sprchou, protože studená voda zpevňuje poprsí. Vhodná je i masáž zad a šíje.

Neděle 29. 5.

Luna se nachází v Býku. Brzlík souvisí s imunitním systémem a jeho činnost podpoříte zinkem. Ten najdete v mase, celozrnných obilovinách, luštěninách a droždí.

Článek vyšel v časopise Vlasta č. 20 z 18. 5. 2022.