Pondělí 28. 11.

Měsíc se přesouvá z Kozoroha do Vodnáře ve 23.07. Nechte si namasírovat nohy, lýtka, stehna, chodidla, budete se cítit lépe. Pracujte také na odstranění, nebo alespoň pozastavení tvorby křečových žil. Důležitá je rovněž prevence. Vyzkoušejte cvik „nohy na zdi“, který vám zabere 5-15 minut vašeho času. Navíc toto cvičení oživuje tělo, mysl i ducha.

Úterý 29. 11.

Luna dorůstá ve Vodnáři. Podívejte se, zda správně sedíte. Seďte vzpřímeně na celé hloubce sedačky, nekrčte se a opřete si záda. Nohy dejte mírně od sebe.

Středa 30. 11.

Měsíc se nachází ve Vodnáři. Namasírujte si sami lýtka, kotníky, nárty a chodidla. Použijte k tomu masážní olejíček. Kruťte prsty u nohou a různě je povytahujte.

Čtvrtek 1. 12.

Luna se v 1.15 přesouvá do Ryb. Pro toto období je vhodná reflexní masáž nohou a péče o chodidla. Masáž chodidel harmonizuje celé tělo a posiluje krevní oběh.

Pátek 2. 12.

Měsíc dorůstá v Rybách. Vyrobte si šťávu z červené řepy a mrkve a denně vypijte jednu skleničku. Je dobré dojít si jednou za měsíc na ruční lymfatickou masáž.

Sobota 3. 12.

Luna se přesouvá do Berana v 5.41. Chcete-li podpořit mozkové buňky, jezte hořkou čokoládu s vysokým obsahem kakaa. Obsahuje velké množství minerálů, mangan a měď.

Neděle 4. 12.

Měsíc se nachází v Kozorohu. Vyzkoušejte si výrobu vlastního domácího peelingu. Vyrobte ho ze lžíce mleté kávy a lžičky olivového oleje. Naneste a nechte působit.

Zdroj: E.M.A. Europe

Související články