Malování podle čísel představuje kreativní aktivitu pro všechny věkové kategorie na dlouhé hodiny i dny. Záleží jen na tom, jakou předlohu si k malbě vyberete. Možná děti zabavíte tak, že budete mít konečně chvilku čas pro sebe. Dědeček s babičkou zase najdou chvilku klidu při soustředění se na tahy štětcem, podpoří schopnost koncentrace a procvičí si jemnou motoriku, což není potřebné jen pro děti. Seberozvoj potřebují děti i dospělí v každém věku a malování podle čísel na plátno kromě zábavy přináší i celou řadu dalších velmi pozitivních benefitů.

Výhody malování podle čísel

Sady na malování jednoduchou a hravou formou dovedou každého k vytvoření vlastního obrazu namalovaného akrylovými barvami. Nemusíte mít žádné předchozí zkušenosti s malováním, a přesto namalujete obraz podle předlohy a šablony napnuté na rám, který si může pověsit na zeď, nebo jej někomu darovat. Díky očíslovaným políčkům na plátně a barvám v kelímku si s přiloženou sadou štětců vytvoří obraz opravdu každý. Pod rukama se postupně začne rýsovat velkolepé dílo.

Motivy obrazů pro malování podle čísel

Díky mnoha dostupným motivům proniknete do říše fantazie a barev. Děti ocení motivy zvířátek, pohádkových postav i filmových hrdinů, dospělí zase náměty přírody, vzdálených měst, vzácných malířských děl i abstraktních tvarů. Můžete si nechat vytvořit i šablonu na zakázku z vlastní fotky. Může to být například foto rodiny z poslední dovolené či oslavy, nebo třeba zvířecího mazlíčka. Malování podle čísel podle vlastní fotografie je hračka pro malé děti i dospělé v každém věku.

Další benefity malování podle čísel

Hotové obrazy vypadají tak profesionálně, že se mohou stát vaší novou dekorací. Velká pozitiva však přináší i samotný proces nanášení barev na plátno. Díky malování podle čísel se zklidníte a zkoncentrujete na jedinou zábavnou činnost, která vám přinese okamžitý pocit uvolnění napětí. Jakmile se poprvé dotknete plátna štětcem, propadnete kouzlu kreativního tvoření. Jde o perfektní nástroj pro zbavení stresu, podporu soustředění, trénink pozornosti i sbližující aktivitu pro celou rodinu. Terapie barvami je příjemná činnost, u které můžete vypnout a získáte skvostná díla.