Zdroj: Youtube

Velkou nevýhodou domácí úpravy nehtů je, že málokdo má obě ruce stejně šikovné. Při malování tedy začněte na dominantní ruce, tedy té, kterou píšete. Vždy startujte malíčkem. Palec mát totiž sklony se otáčet do strany a hrozí rozmazání již naneseného laku, nebo otisknutí na podložku. Ale než se pustíte do lakování, chce to přípravu.

Na startu

Vždy při prvním kroku sáhněte po odlakovači. Že máte nehty přirozené, nenalakované? Ale pryč musí také nečistoty a mastnota, které by narušily výsledný efekt. Při nákupu odlakovače nešetřete a neberte ten úplně nejlevnější. Měl by být silný, aby snadno odstranil i třpytkové laky, ale také jemný, aby nepoškodil nehtovou kůžičku. Přídavek pečující látek, které zpevňují nehty a hydratují kůžičku, je prima. Pro odlakování si udělejte malé kuličky z klasické vaty. Krásně přilne k nehtu a okolí, takže lépe odstraníte vše nežádoucí. Navíc potěšíte přírodu i peněženku. Výroba vaty nezatěžuje přírodu tolik, jako výroba jednotlivých tamponků a balík vaty vyjde levněji. Odlakované nehty namydlete a opláchněte.

Délka

Než se pustíte do zkracování, nehty musí být suché, jinak se při stříhání i pilování štěpí. Obvykle jim stačí patnáct minut. Šetrnější je udržovat vybranou délku pilníkem. Když si pořídíte skleněný, sice to déle trvá, než papírovým s brusnou plochou, ale zkracování tolik neškodí. Tahy veďte jedním směrem a trochu pilník nakloňte, jako když pilujete zespodu, díky tomu se nebudou tvořit hoblinky. Nakonec postavte pilník na výšku a tahy shora dolu zarovnejte hrany nehtů. Korunujte leštičkou, jak vytvořenou délku, tak celou plochu nehtu.

Okolí

Na úpravu si jako profík kupte odstraňovač kůžičky. Nikoliv změkčující olej, ale specialistu s exfoliačním efektem, který ji uvolní od nehtu, ale nepotrhá a nenechá na povrchu suché šupinky. Pro domácí použití je praktický tužkový aplikátor. Pokud si koupíte tekutý nebo krémový, naneste ho na kůžičku a nechte pár minut působit. Na zatlačování si vezměte dřívko, obalte ho kouskem vaty a namočte. Pokud nemáte přímo záděru, kůžičku nikdy nestříhejte. Narušená neochrání nehtové lůžko, kde se nehet tvoří, poškozením přivoláte zpomalení růstu a hrbolatost nehtu. Dokončete akci použitím peelingu na celé ruce, klidně i předloktí. Opláchněte a osušte a naneste hydratační krém. Ano, teď je ta pravá chvíle.

Finále

Počkejte pár minut. Znovu sáhněte po odlakovači a zbytky krému setřete jak z nehtu, tak okolí. Už víte, že mastnota brání dokonalému přilnutí laku. Použijte bezbarvý podkladový lak/podlak. Uhladí povrch a zabrání barevnému laku, aby obarvil nehet zapouštěním pigmentů a žloutnutí. Počkejte dvě minuty, lakujte vybranou barvou. První vrstva nemusí být úplně dokonalá. Počkejte dvě minuty a přidejte druhou, u které už si dejte záležet. Na každý nehet si naberte barvu z lahvičky v takovém množství, aby v ní štěteček při nanášení trochu plaval, pak se neudělají průhledné rýhy. Podle šířky a délky nehtu namalujte dva nebo tři pruhy. Pokud přetáhnete, použijte odlakovač v tužce hned, než lak zatuhne. Manikérky používají na korekce opět dřívko, obalené vatou, tenkokrát namočené do odlakovače. Po dvou minutách zasychání barvy naneste krycí bezbarvý lak/nadlak. Dodá lesk a prodlouží odolnost manikúry, když ho použijete obden, obvykle vypadají nehty skvěle minimálně týden.

Tip pro oslnivý vzhled

Tip pro oslnivý vzhled

Hranaté nehty poutají pozornost. Neomezujte se jednou barvou a vytvořte černobílé umělecké dílko.

Zdroj: vlasta.cz, https://www.byrdie.com/french-manicure-how-to-do-it-yourself-at-home-346225, https://www.oprah.com/style/home-manicure-how-to-do-your-own-nails/all

youtube.com

Související články