Vévodkyně ze Sussexu je k zesnulé princezně Dianě často přirovnávána. Obě zlobily královnu a věci si dělaly po svém, také je spojuje cit pro módu a eleganci a velká angažovanost v humanitární pomoci. Pod drobnohled si proto dámy vzala profesionální mentalistka a odbornice na mezilidské vztahy Jasmine Rose Anderson, podle níž by si spolu velmi rozuměly. "Kdyby byla princezna Diana stále naživu, s Meghan by byly nejlepší kamarádky. Vidím však, že energie obou žen se povahově mírně liší," upozorňuje na britském webu.

Zatímco Diana byla měkká, mateřská, upřímná a neuvěřitelně zranitelná, což je nejspíš důvod, proč si ji veřejnost tolik oblíbila, Meghan je zobrazována jako divoška, která je po boku Harryho zbytečně vážná a upjatá. Podle expertky je to však jen maska.

Skandální smysl pro humor i mateřský cit

Své tvrzení Jasmine podkládá i astrologií. "Diana byla Rak, který se vyznačuje mateřskou povahou, citlivostí, péčí a empatií. Díky tomu vše cítila a prožívala velmi hluboce. Zranitelní a úzkostliví jsou také Lvi, kterým je Meghan. Světu však obvykle ukazují svou odvážnou tvář a schovávají se za image – často tím hledají pozornost, aby skryli svou jemnější stránku," popisuje povahové rysy manželky prince Harryho Rose Anderson, podle níž obě urozené dámy spojuje také skandální smysl pro humor. "U Meghan tuto její stránku možná nevidíme, ale věřte, že tam je. Myslím, že stejně, jako to uměla Diana, dokáže i ona žertovat a utahovat si z lidí. Byly by sehraná dvojka." Kompatibilní přátelství by to bylo i z toho důvodu, že obě sdílejí stejné hodnoty jako matky a ženy, které mění svět.

Pocity samoty během dospívání

Mentalistka nabízí také zajímavé srovnání prostředí, odkud ženy vzešly. "Když Diana vstoupila do královské rodiny, cítila se neuvěřitelně osaměle. Často se zmiňovala o hledání mateřské lásky. Mám pocit, že Meghan by této bolesti rozuměla. Pochází totiž z neúplné rodiny a byla vychována pouze jedním z rodičů." Oběma dámám se navíc v minulosti dostalo negativní publicity, což je emocionálně velmi ovlivnilo.


Zahrnula by dvojice do svého blízkého přátelství i Kate Middleton?

Určitě ano. "Kate by byla součástí jejich přátelství. Přestože má každá z žen zcela jiné charakterové vlastnosti, Diana je obě velmi obdivuje," tvrdí odbornice. Zatímco u Meghan Diana miluje její divokou osobnost Lvice, u Kate ji uchvacuje její jemná mateřská energie. "Domnívám se, že Diana s Kate by skvěle spolupracovaly na charitativních projektech."

Podle Jasmine Rose Anderson by Diana byla dokonce schopna urovnat rodinné vztahy. "Kdyby dnes princezna žila, byly by si vévodkyně Kate a Meghan bližší. Povzbuzovala by je, aby se vzájemně podporovaly. Sama totiž na vlastní kůži zažila, jak náročné je být součástí královské rodiny a kolik nezávislosti je tím obětováno. Nemluvě o tom, jak moc je člověk neustále na očích veřejnosti. Oběma ženám by byla velkou útěchou a rádcem,“ uzavírá.

Zdroj: vlasta.cz express.co.uk

Související články