Já už jsem se k single životu vyjádřila několikrát, ale mám tady ještě jednu takovou poznámečku. Samozřejmě ji znám pouze teoreticky, od kamarádky.

Když je čerstvě po rozchodu, často bývá rozbitá jak Dé jednička.

Zdroj: Youtube

Jako, jezdit se po tom dá, ale minimálně vám to sedře podvozek. Často se ta holka, jen aby nebyla sama, stane milenkou: „Ty jo, holky, on je skvělej. Jenom je teda tak trochu ženatej. Ale nikdo není dokonalej, že?“

No tak tenhle typ chlápka určitě ne. Na 99 % jde o styl „moje žena mi nerozumí“: prostě nespokojenej borec, protože ta jeho už kolem něj málo skáče, takže si musí jít naboostovat ego jinde. Chudák kluk, fakt. Kdyby mu ta jeho rozuměla, nemusel by to dělat, že?

No nic, sepsala jsem vám pár obecných poznámek k fenoménu milenka: Došlo mi totiž, že milenka je pro manželku podobně oblíbená jako fotbal. Zaprvé to odvádí mužovu pozornost od rodiny a často chodí koukat na zápasy večer.

Na dvou hřištích si pořádnej fotbal nezahraješ: jako můžeš se tvářit, že ti stačí jen občasný kopnutí do balonu, ale po nějaké době se v tom hráčka začne nudit, a tak nakukuje přes plot, jak to vypadá na domácím hřišti, jestli se tam zrovna hraje přátelák nebo Sparta s Baníkem.

Někdy hráčku přestane bavit hrát druhou ligu. Ta pak zajde za trenérem, jak to vypadá, jestli teda bude přestup do Áčka, protože ji oslovil jinej klub. Trenér léčku neprohlédne, a tak se od něj hráčka dozvídá, že v Áčku je sice plno, zatím!!!, ale že to nemůže brát jako Béčko. Že jsou to prostě dvě Áčka. Načež se hráčka uklidní.

Po čase jí ale začne vadit, že když je teda Áčko, měla by hrát častěji a ne jen, když první Áčko uvolní hřiště.

Taky se mu nelíbí, že to první Áčko jezdí i na mezinárodní soustředění a turnaje, kam s sebou berou dokonce i dorost, a Áčko dvě si jede maximálně pro remízu někam k Humpolci.

Občas dostane druhý Áčko žlutou kartu, aby si uvědomilo, jak se má chovat. Trenér taky musí trénovat první Áčko a dorost a nemá čas jen na druhý Áčko.

Když nepřijde druhý Áčko na trénink, trenér hned nervózně volá, že má jako na hodinu rezervované hřiště a co to má jako znamenat, že kdyby to věděl, mohl „dělat, doprdele, jiný věci“.

Občas si všimnete, že trenér je opravdu mistrem ve svém oboru a pracuje na náboru talentovaných hráček i během tréninku s vámi. Je vidět, že jste si vybrala opravdu zkušeného trenéra. Není nad to, koukat se z hřiště, jak už se za hrací čarou rozcvičují náhradnice.

Občas trenérovi rupnou nervy, protože ne každej trenér je stavěnej na to trénovat dvě Áčka, a dá vám červenou kartu. Protože si však uvědomuje kvalitu týmu, vezme po nějaké době rozhodnutí zpět. A tak to jde párkrát dokola, než už hráčka přestane mít na vrcholový sport věk nebo morálku. Ono to prostě není pro každou, že jo.

Milé hráčky, já vám nevím, jestli není lepší vrátit rychle trenérovi kopačky a jít se projít. Třeba do lesa. Hele, buď najdete houby, nebo třeba ztracenou sebeúctu.

P. S.: Jasně, že jsem mezi milenkou a fotbalovým klubem našla i rozdíl. Ten, že milenka se na rozdíl od klubu raduje, když se té druhé zvětší kotel.

ADÉLA ELBEL

  • Zpěvačka, performerka, textařka, herečka, komička a překladatelka.
  • Byla členkou dua Čokovoko.
  • Jako komička vystupuje např. na Prima Comedy Central, v show Na stojáka nebo v brněnské stand-up comedy show NaMikrofon.

ZDROJ: časopis Vlasta