Rybízová bublanina

Suroviny:

  • 20 g másla (na vymaštění)
  • 140 g cukru
  • 4 žloutky
  • citronová kůra
  • vanilka
  • 140 g mandlí
  • 60 g strouhanky
  • 4 bílky (na sníh)
  • 250 g rybízu

Postup:

V míse dobře utřeme žloutky, cukr, citronovou kůru a tlučenou vanilku. Přidáme oloupané mleté mandle, strouhanku a nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. Těsto vlijeme do vymaštěné remoskové mísy, posypeme ovocem a pečeme asi 35 minut. Podle chuti můžeme posypat práškovým cukrem.

Čtěte také

Špaldové rizoto chutná možná lépe než rýžové

Čtěte také

Špalda: Proč je zdravější než klasická pšenice? A v jakých receptech ji využít?

Koláč v závoji

Suroviny:

  • 400 g hladké mouky
  • 100 g moučkového cukru
  • 250 g másla 
  • 1 sáček vanilkového pudingu
  • 6 žloutků
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 300 g krupicového cukru
  • 300 g rybízu (malin, borůvek)
  • 6 bílků

Postup:

V míse smícháme mouku, práškový cukr, pudingový prášek, prášek do pečiva, přidáme změklé máslo a žloutky. Vypracujeme těsto, rozválíme, vložíme do remosky a pečeme dorůžova asi 10 minut. Připravíme si pevný sníh ze 6 bílků, do kterého postupně přidáváme krupicový cukr. Do hotového sněhu opatrně vmícháme rybíz. Na upečené těsto naneseme pravidelně sníh s ovocem a necháme znovu péci dozlatova 5-8 minut.

Čtěte také

Zkuste zelné závitky

Čtěte také

Kapusta a zelí: Vyzkoušejte zelné placky či kapustové ragú

Míša řezy

Suroviny:

Těsto:

  • 2 vejce
  • 1 máslo
  • 200 g hladké mouky
  • 40 g kakaa
  • 250 g práškového cukru
  • 250 ml mléka
  • 1 prášek do pečiva

Náplň:

  • 2 balíčky tvarohu
  • 1 hera (nebo máslo)
  • 150 g cukru

Postup:

Z uvedených přísad utřeme těsto a dáme do vymazané a moukou vysypané remosky. Pečeme asi 35 minut. Necháme vychladnout.

Tvaroh, tuk a cukr utřeme dohladka a náplní potřeme dort. Můžeme přidat i rozinky namočené v rumu. Zvolna rozpustíme čokoládu na vaření a ozdobíme podle vlastní fantazie.

Čtěte také

Jaká polévka je vaše oblíbená? Zelňačka?

Čtěte také

Husté polévky: Zelňačka, uzená s květákem i slepičí klasika s nudlemi