Omlazení tváře

Velmi příjemným způsobem, jak přidat omlazující oleje k obvyklé péči, je používání nočního krému s olejovou složkou. Během spánku se pokožka přirozeně obnovuje a olej využije na maximum, vyhladí se a zpevní, což uvidíte už za pár dnů. Pokud si pořídíte denní krém s olejovou složkou, využijete také její schopnost chránit pleť před útoky volných radikálů z okolí, které urychlují stárnutí.

Ovšem nebojte se, olej neznamená, že tvář zůstane mastná, krém se rychle a úplně vstřebá. Koncentrovaná péče pleťového oleje platí i na výraznější stopy času, hlubší vrásky, hrubší povrch pleti i barevné skvrny. Nelekejte se vyšší ceny, na péči o tvář, krk a dekolt stačí pár kapek, takže vám balení vydrží déle než krém. Navíc při pravidelném používání se časem stav pokožky natolik vylepší, že klesne i spotřeba oleje.

Vlasy jako hedvábí

Kadeřníci péči s oleji doporučují na suché a poškozené vlasy, což je problém většiny žen, které si pramínky barví, kulmují… Ovšem vyplatí se čas od času dopřát ji i normálním vlasům, třeba po pobytu u moře nebo na jaře pro oživení vlasů. Šampony s olejem možná budí obavy, aby vlasy po umytí nezůstaly mastné a zplihlé. Při správném použití se to nestane.

Mytí má dvě fáze, nejdřív se šampon nanese na mokré vlasy, nechá chvíli působit, opláchne se. Podruhé stačí menší množství, klasicky se napění a opláchne. Od délky k ramenům a níž se vyplatí mít doma speciální vlasový olej. Prameny se méně lesknou, hůř rozčesávají a snadno se lámou. To napraví pár kapek oleje. Když si ho vmasírujete do vlasů před umytím, lépe je rozčešete. Dotek oleje před fénováním zase chrání před vysušováním, třepením a lámáním. A troška na závěr dodá účesu krásný lesk.

Hýčkání těla

Tělovou péči s oleji si rychle zamilujete, protože se velmi snadno nanáší a má dlouhodobý účinek. Jestli si myslíte, že se olej a voda nesnesou, zkuste koupelový olej. Nečekejte deset centimetrů pěny, ale luxusní koupel jako pohlazení. Vyskočíte s pokožkou, jakou má miminko. Při sušení se ručníkem nedrhněte, jen ho přikládejte, aby odsál přebytečnou vodu.

Suchou pokožku můžete potěšit i ve sprše. Oleje se totiž podařilo přidat i do sprchového gelu, takže po umytí spotřebujete méně tělového. Ale úplně se tělového mléka nevzdávejte. Přídavek olejů promění nudné nanášení v rituál, který nejen pečuje o pokožku, ale také vám vylepší náladu. Dalším skvělým benefitem přírodních olejů je totiž jejich vůně.

Nejlepší trojka

  • Arganový olej aneb stopka stárnutí: Pochází z Maroka, z plodů argánie trnité. Obsahuje třikrát více vitaminu E než olivový olej, což znamená, že působí jako štít proti škodlivým radikálům, které urychlují stárnutí.
  • Avokádový olej aneb zpevnění pleti: Boduje díky množství nenasycených mastných kyselin, vitaminů a minerálů. Aktivuje tvorbu elastinu a kolagenu a vrací pokožce pružnost a pevnost.
  • Meruňkový olej aneb návrat hebkosti: Oblíbený pro zvláčňující schopnosti, vyživuje a hydratuje pokožku, která se snadno vysušuje. Skvělý pro péči o ruce, vrací zdraví a lesk suchým vlasům.