Jestliže uvažujete o tom, že byste letošní dovolenou strávili v trochu jiném stylu než jen vyrazit autem do Chorvatska, máme pro vás tip. A tím jsou samozřejmě Maledivy. Luxus, za který se jednoduše vyplatí připlatit, o čemž se můžete přesvědčit v následujících řádcích. Takový zájezd na Maledivy bude spojen s přemírou jedinečných zážitků.

Maledivy toho nabízí opravdu hodně

Když se řekne Maledivy, každého jistě napadne hlavní ostrov Male, který je mimochodem cílem mnohých turistů z celého světa. Vzhledem k tomu, že tohle velké souostroví je tvořeno více jak 1 200 ostrovy, výběr je daleko bohatší. Podívat se můžete i další slavné ostrovy Malediv.

  • Kulhudhuffushi
  • Fuvammulah
  • Thinadhoo
  • Hithadhoo

Exkluzivní hotelové resorty, luxus na každém kroku, ale také spousta korálových atolů. Takhle nějak vypadají Maledivy v celé svojí kráse. Čas na plážích s bílým pískem můžete vyplňovat nejrůznějšími činnostmi. Co byste řekli na rybaření, potápění, šnorchlování nebo dokonce krmení rejnoků? I takový zážitek si můžete dopřát. V případě Malediv by měla padnout zmínka o mnoha krásných místech.

  • Ari Atoll
  • Faafu
  • South Malé Atoll

Na ostrovy se mimochodem můžete vydat i za poznáním. Dokazuje to například palác Muleeaage & Medhu Ziyaarath. Nebo třeba propadnete kouzlu tamní atmosféry místních lidí. Důkazem toho jsou trhy Produce Market v Male.

Poznejte nejkrásnější pláže na Maledivách

Maledivy jsou primárně o vodních aktivitách, korálových útesech, bílém písku a lagunách. Relaxace na pláži je asi tím nejkrásnějším, co vám dovolená na Maledivách přinese. Možná právě proto byste měli vědět o tom, kam vyrazit na pláž. Maledivy pochopitelně ukrývají velkou spoustu krásných míst, kde se můžete oddávat odpočinku na pláži, plavání a jiným vodním činnostem.

  • Bikini Beach v Maafushi
  • Hulhumale Beach
  • Bikini Beach v Gaafaru
  • Dhigurah Beach
  • Bikini Beach v Rasdhoo

Na mnohé z těchto pláží se dostanete prostřednictvím lodní dopravy směřující ke konkrétnímu atolu. Většina pláží je spojena i s všestranným zázemím, takže si můžete posedět v plážovém tradičním baru a dát si koktejl s výhledem na moře. Ve všech případech jde o veřejné pláže, které jsou dostupné turistům. Stačí si pouze vybrat místo a můžete vyrazit.

Ochutnejte Maledivy na vlastní kůži

Na Maledivách budete samozřejmě nejenom relaxovat, ale také ochutnávat. Místní kuchyně patří k exotickým a vyhlášeným. Hlavním prvkem jídelníčku budou pochopitelně plody moře připravované na spoustu způsobů. Na své si přijdou i milovníci bezmasých jídel. Pomyslnou třešničkou na dortu bývá dezert Hedhikaa. Místní si zároveň s nadšením dávají černý čaj.

Výhodné zájezdy na Maledivy

Chcete si o Maledivách přečíst více hodnotných informací? Hledáte inspiraci na poznávání tohoto překrásného souostroví? Pak navštivte cestovatelský portál cKlub.cz, který se vám v tomto směru stane praktickým odrazovým můstkem. Na jednom místě budete mít k dispozici recenze hotelů, cestopisy, průvodce po Maledivách, ale také fotografický materiál, diskuze ostatních cestovatelů a mnohé další.

Vše je navíc doplněno o zájezdy na Maledivy. Ty jsou nabízeny v různých cenových kategoriích. Tak, aby si vybral naprosto každý. Zhmotněte svůj sen o dovolené na Maledivách v reálný počin. Nastudujte si vše potřebné, vyberte si vhodný zájezd a začněte plánovat dovolenou, na kterou budete ještě hodně dlouhou dobu vzpomínat.