První tři díly se zaměřují především na rozvoj vztahu prince Harryho a americké herečky Meghan Markle, kteří se poznali v létě roku 2016. Ukazují zamilovaného prince, který svou vyvolenou poprvé spatřil na instagramové fotce u svého kamaráda a začal se na ni vyptávat. Kamarád je propojil a pak už to bylo jen na chemii zamilovaných. První díl je takřka celý o seznámení a počátečních týdnech zamilovanosti před tím, než nastalo „peklo“, tedy než se o romantickém vztahu dozvěděl bulvár a nastala – pro Meghan nečekaná – smršť zájmu.

Zdroj: Youtube

Princ Harry, syn britského krále Karla III. a Lady Diany, to měl vždycky docela těžké. Roky na něm ulpívalo podezření, že je nemanželským synem princezny s jejím podkoním, které dodnes někteří s významně povytaženým obočím připomínají. Coby malý osmiletý kluk prožil těžký rozpad vztahu svých rodičů, následný rozvod a nakonec, když mu bylo teprve dvanáct let, i smrt svojí maminky při autonehodě způsobené honičkou řidiče Lady Diany s bulvárními novináři.

Je nasnadě, že Harry nemá novináře rád. Od chvíle, kdy mohl, se před nimi začal ukrývat, a to často i v Africe, kontinentu, který miluje podobně jako jeho matka a kde strávil hodně času charitativní činností. A kam také vzal Meghan po prvních dvou schůzkách v malé nenápadné londýnské restauraci. „Řekl mi, ať s ním jedu do Botswany, že tam musí pracovně,“ vzpomíná v dokumentu Meghan na týden v divočině.

Jednačtyřicetiletá herečka, která s Harrym vychovává dvě děti, pak vypráví, jak to bylo rychlé - viděli se jen dvakrát a pak hned týden ve stanu, v buši, daleko od veškerých vymožeností západního světa. Nicméně to riskla, na týden s ním odjela a když se vraceli, už věděli, že to bude to pravé. I když princ to podle svého vyprávění věděl už v prvním okamžiku. Meghan ho okouzlila svou bezprostředností a hlavně tím, že si nedělala nic z toho, odkud Harry pochází. Pár spolu randil jen několik týdnů. V říjnu 2016 se o nich dozvěděl bulvár a nastal "hon".

Harry zmiňuje, jak mu ostatní členové rodiny říkali, že i jejich partneři a partnerky si tím také museli projít, že to zkrátka patří k životu u královského dvora, nicméně Harry nesouhlasí už kvůli své matce. „Nechtěl jsem, aby se historie opakovala,“ zdůraznil několikrát s tím, že svou rodinu chtěl chránit a proto se rozhodl opustit Velkou Británii. Jestli něco dokument opravdu ukazuje, tak zamilovaného muže. Mnoho jiného v prvních třech dílech série nepřinesla.

Mnozí napjatě očekávají, zda se v dokumentu bude řešit i rasová otázka, což je jeden z důvodů, který vedl Meghan k rozkolu s britskou korunou. Markle pochází ze smíšeného manželství, její maminka je Afroameričanka, a před narozením prvního dítěte Harryho a Meghan údajně v rodině padla otázka, jakou „barvu bude asi dítě mít“. Otázka rasy také vyvolala rozruch v mimořádně sledované talk show s Oprah Winfrey z roku 2021, která otřásla Buckinghamským palácem.

Britská stanice BBC po odvysílání uvedla, že královská rodina může po čtvrteční premiéře nového dokumentu bouchnout šampaňské. Alkohol, jemuž samotný princ Harry dvakrát neholduje, jak uvedl v jednom z prvních tří dílů. Zda to bude na bublinky v Londýně i příští týden se uvidí příští týden.

ZDROJ: Vlasta.cz, https://www.bbc.com/news/entertainment-arts-63890246, Netflix

Související články