Ucho jako výstavní prostor

V jednu chvíli bylo moderní mít náušnice v řadě nad sebou a klipsy dokonce i kolem celého boltce. Dnes se od tohoto trendu ustupuje, ale nosí se třeba několik tenkých kruhů v jedné ušní dírce pospolu. Náušnice jsou k tomu samozřejmě uzpůsobené, jejich úchyty jsou tenké a lehké, abyste si zbytečně nevytahovala lalůčky. Náušnice se nosí i asymetricky, v každém uchu jiná velikost nebo rovnou jiná náušnice. V případě, že máte v uších více dírek, platí zde pravidlo největší a nejbytelnější náušnice instalované co nejníž a směrem vzhůru po boltci se velikost kroužků zmenšuje.

Ozdobená zápěstí

Pro vrstvení náramků žádná pravidla neplatí, nosí se mix barev i stylů. Pokud máte v oblibě hodinky, i těm sluší jako parťák nějaký ten náramek, často zdobí hodinky náramků hned několik. Můžete klidně zkombinovat luxusní hodinky s páskem s perličkami s drhaným textilním náramkem a k němu navléknout pár kovových náramků z plíšků. Nebo použít perličky, kamínky a štras v mixu s kůží a textilem. Zdánlivě nespojitelné náramky vytvoří velmi zajímavý celek. Pokud se takhle odvážete na jednom zápěstí, druhé nechte holé.

Prstýnky to jistí

Už je to nějaký ten pátek, kdy se nosil jenom snubák. Prstýnky můžete na jednom prstu hned tři (i více), podle toho, kolik se jich na prst vejde. Moderní jsou i prsteny, které zdobí klouby nebo rovnou palce. A opět není třeba držet se zpátky, klidně nakombinujte minimalistické prsteny s těmi s velkými barevnými kameny.

Upoutejte pozornost ozdobeným dekoltem

Kromě toho, že můžete navrstvit několik řetízků různých délek s různými přívěsky na sebe, existují i takové náhrdelníky, ve kterých jsou řetízky rovnou spojené. Dva nebo tři na jednom očku, ale přitom vypadají, jako by byly zvlášť. Nejdůležitější je, aby se vrstvený šperk netloukl se zbytkem outfitu. Proto volte spíše jednoduchý střih a barvu topu, k němu se pak náhrdelníky vrství jedna báseň.