Co dalšího si můžete v týdeníku Vlasta přečít?

Rozhovor:
Před šestnácti lety založila Celé Česko čte dětem. Rok nato tragicky přišla o syna. Dnes má Eva Katrušáková šestnáctiletou dceru a právě pro teenagery rozjíždí se svým týmem novou kampaň Kapuce od mikiny. Vydají knihu povídek, chystají čtenářské dílny a besedy na školách. O tom, co náctileté trápí, ale i těší. V rozhovoru otevřeně mluví i o tom, co trápí i těší ji samotnou.

Retro
Na viděnou v lázních! Oblíbená místa prvorepublikové smetánky a hvězd stříbrného plátna. Slavný Kristián Oldřich Nový stihl navštívit lázně Dolní Lipová za svůj život sedmatřicetkrát! Mokré zábaly podstupoval pravidelně, ale tvrdou dietní kúru asi jen v roce 1937, kdy ho sem poslal režisér Karel Lamač před natáčením filmu Důvod k rozvodu. Potřeboval, aby herec dobře ladil s partnerkou, krásnou Anny Ondrákovou. Lipovou si oblíbila i herečka Vinohradského divadla Antonie Hegerlíková, její kolega František Hanus, ale také třeba slovenský režisér Jozef Bednárik.


Vaření
Knedlík není obyčejný, je to lahůdka! Vyzkoušejte třeba kroupáky, štorchany, drbáky nebo zelňáky, které jsme vybrali z Velké knedlíkové kuchařky.

Tento a další články si můžete přečíst v nejnovějším časopise Vlasta (číslo 11), který je nyní na stáncích: