Stejně jako její přístup k životu – už spoustu let ukazuje, že dyslexie je dar a že ženská krása je věčná. „Když se dobře upravíme, tak vypadáme naprosto úžasně. Všechny jsme krásné a přitažlivé, ale často to bohužel nechceme přijmout. Raději se kritizujeme, než abychom se pochválily. Svoji ženskost nesmyslně potlačujeme, což je obrovská škoda. Je pravda, že většina mých děl je taková opentlená, až přeestetizovaná, ale jen tak mi přijde, že dokážu ukázat krásu,“ říká v rozhovoru.

Herečka omletá životem

Herečku Nikol Kouklovou život naučil, že se vyplatí nesedět jen na jedné židli. V Divadle Bez zábradlí je tak nejen jednou z výrazných hereckých tváří, dělá také PR a pomáhá s produkcí. Jejím životním partnerem je Karel Heřmánek mladší, se kterým si vloni měli společně zahrát ve hře pro dva Modrý pokoj. Tuhle premiéru ale pandemie přesunula kamsi do budoucnosti. Co ji baví, na co přišla při pobytu za velkou louží a jaké měla dětství, o tom si povídala s naší redaktorkou Ivanou. „Jako puberťák jsem řešila věci, které jiné děti v mém věku neřešily, ať už to byl rozvod rodičů, tragická smrt mojí babičky, nebo později těžká autonehoda – to byly mezníky, které mě jistě ovlivnily. Teď, když mi je 31 a rekapituluji tyhle životní momenty, tak si uvědomuji, že mám trochu hroší kůži. Ani na chvíli jsem si nepřipustila, že bych se měla hroutit. Velkou bolest jsem sebou nechala projít, nechala se jí posílit a dál jsem šla trošku víc omletá životem,“ prozradila v rozhovoru.

Pro mnohé rodiče je puberta obávané období. Podle psychologů to ale může být skvělá doba. Věci, které se nám ve výchově nepovedly, lze nyní napravit. Můžeme našeho adolescenta mnohem lépe poznat a pochopit. A taky mu nabídnout bezpečné místo, kam se schovat, když mu během cesty od dítěte k dospělému bude úzko či smutno. Dozvíte se, proč se tak moc liší puberta holek a kluků a proč je pro holky v tomto období tak důležitý zdravý vztah s otcem.

Schválně jaké ovoce je v obchodech nejdražší a přesto se dá v našich končinách lehce najít a pořídit úplně zadarmo. Tipujete třešně? Pak hádáte dobře. Zatímco v třešňových alejích hodují špačci, v supermarketech a na trzích se stejné třešně prodávají za cenu kolem 200 korun za kilogram. A protože třešně milujeme a myslíme si, že natrhat je za městem je docela snadné, máme pro vás spoustu skvělých receptů, které stojí za vyzkoušení.

Tyto a další články si můžete přečíst v nejnovějším časopise Vlasta (číslo 28), který je nyní na stáncích: