Barbora Fialová je asi nejmladší Češkou, která se objevila na titulní stránce Vlasty v posledních pěti letech, a my se z toho v redakci upřímně radovali. Nejúspěšnější česká modelka dneška, která se pohybuje v nejvyšších patrech světové módy, je ve Vlastě. Je nejen krásná, ale fakt zajímavá holka! Nemá život postavený jen na své tváři, do všeho jde po hlavě a zůstává svá. Skromná a moudrá holka, které vadí zostuzování kvůli tomu, jak vypadáme. Stala se tváří světové značky Gucci, pro focení si ji vybrala i Vivienne Westwood. Přímo při tomhle castingu udělala Barbora jeden ze svých „psích“ kousků, které modelky obvykle nedělají. Ustřihla si vlasy. „Já v tu chvíli nadšeně cítila „Přesně to teď musím udělat!“, a když ne, nedopadne to dobře. Spousta zajímavých lidí, takoví pankáči, a já jako uhlazená, dokonale připravená modelka. Cítila jsem, že bych měla být víc sama sebou a míň profesionální. Tak jsem si vlasy ustřihla na toaletě malými nůžtičkami a hezky je rozcuchala. Líbila jsem se jim, dokonce mi pochválili účes.“ Co dalšího prozradila o zákulisí světové módy, to se dozvíte v časopise.

Víte, co mají společného seriály První republika, Četníci z Luhačovic, Vyprávěj a Kukačky? Všechny je spojuje jméno režiséra. Biser Arichtev přitom v mládí koketoval s muzikou, FAMU nahradil praxí u skvělých režisérů… V rozhovoru vypráví, proč ho tak fascinuje česká historie i proč ačkoliv má za sebou řadu superúspěšných seriálů, nenatočil ani jeden celovečerní film. Možná se i tohle brzy změní.

A protože už jaro cítíme v kostech, v rubrice receptů jsme se vrhli na prověřené recepty s čerstvými bylinkami. Kopřivy, šnytlík, pampelišky, medvědí česnek. Bereme všechno zelené. Zkuste to s námi!

Přečtěte si nový časopis Vlasta (číslo 15), který je nyní na stáncích: