"Jestli si tu spřízněnou duši nepředstavujeme jako ideál, který je vlastně nedostižný. Možná máme jen představy, které nejsou reálné a jsou naopak přepálené, proto se nenaplňují."

A jak je na tom ona sama s ideálem své spřízněné duše? "Byla bych ráda, kdyby měl smysl pro humor, ovšem není to podmínka. Inteligence taky není k zahození, odvaha a čest. Tyhle čtyři věci by mi stačily." Jestli někoho takového má nablízku, se dozvíte v rozhovoru v prvním lednovém vydání Vlasty.

Horoskopy patří k oblíbené kratochvíli. Známá astroložka Jarmila Gričová vám prozradí, jak se podle hvězd v novém roce budou vyvíjet vztahy. Potkáte i vy osudovou lásku?

Do nového roku vstupujeme s krásným příběhem, který měl těžký začátek, ale pak se všechno v dobré obrátilo. Vyprávěla nám ho jeho hlavní hrdinka Stanislava Hošková. Svoje děti potkala, když jim bylo pět měsíců v kojeneckém ústavu. Teď je dvojčatům sedm a sbírají poháry v adrenalinové jízdě a skocích na kolech. Stanislava je přes překážky získala a je dodnes statečnou samoživitelkou. "Do samoživitelství jsem šla vědomě. Ale jsou ženy, které do něho spadnou nechtěně. Zastat obě funkce – naplno se starat o děti a k tomu vydělávat peníze na živobytí – je téměř nemožné."

Tyto a další články si můžete přečíst v nejnovějším časopise Vlasta (číslo 1), který je nyní na stáncích: