Herečka Jana Stryková je pracovně v jednom kole. Hraje divadlo, natáčí seriály a filmy, moderuje televizní magazín o bydlení, dabuje. A naplněný je i její soukromý život – s rodinou se z velkoměsta přesunula na venkov, kde má blíž k přírodě i sama k sobě. Co odpověděla na nenápadnou otázku, co na svém partnerovi oceňuje nejvíc ze všeho? „Že je mi s ním moc dobře. Cítím v něm oporu, má velmi empatickou povahu. Mým vzorem vždycky byla rodina mého židovského kamaráda z Izraele. Když mě pozval do svého domu na večeři, všimla jsem si nápisu nad dveřmi: největší štěstí na světě je vzít si svého nejlepšího přítele. Po nějaké době jsem pochopila, že to v jejich rodině přesně tak fungovalo. Ale ani přátelství nemá člověk zadarmo. Na každém vztahu se musí neustále pracovat.“

Růžena Nasková

Když se herečka Růžena Nosková vdala za malíře Františka Xavera Naskeho, v jejím příjmení se změnilo jediné písmenko. Také ve svém životě se nedopouštěla žádných zvláštních změn, padesát let prožila s jedním mužem, který ji s oblibou maloval, a netrpěla ani výkyvy nálad. A naopak s velkým zájmem sdílela starosti svých přátel a těšila se u nich oblibě. Tajnosti ze života oblíbené herečky černobílých filmů.

Pro recepty jsme tentokrát sáhli do zajímavé novinky - Obilovinové kuchařky od veganského šéfkuchaře Petra Klímy. Přesvědčíme vás, že „zrní“ je nejen zdravé, ale může také skvěle chutnat!