Ve světě modelingu se pohybuje skoro třicet let a patří k nejlepším a nejúspěšnějším agentkám. Lenka Horová Jochová opravdu umí udělat z neznámé dívky modelku světového formátu - už se jí to podařilo několikrát. "Není to jen o krásné tváři nebo talentu, ale i o sebevědomí a sebedůvěře. A pozor, i o tom být připraven něco obětovat, což je vlastnost, která dnešním mladým slečnám bohužel chybí. Většina z nich nechce vystoupit ze své komfortní zóny, přitom právě tohle je pro úspěch zásadní."


Tři roky strávila Ivana Milenkovičová jako zahraniční zpravodajka Českého rozhlasu v Moskvě. V mimořádně vypjaté době poznamenané pandemií koronaviru, kauzou okolo výbuchu ve Vrběticích a nynější ruskou invazí na Ukrajinu. „Většina Rusů věří, že Putin zvedá jejich zemi z kolen,“ říká v rozhovoru, který vysvětluje současnou proměnu ruské společnosti.

Syndrom, kterým trpí řada lidí, často i těch velmi úspěšných. Týká se častěji žen než mužů. Neumí uznat vlastní úspěchy ani přijímat pochvalu od nadřízených. Pořád o sobě pochybují, přestože je evidentní, že jsou borci ve svém oboru. Poznáváte se? Pak vítejte v klubu úspěšných lidí, kteří trpí syndromem podvodníka! S vámi je v tom Lady Gaga, Meryl Streep, Michelle Obama i Tom Hanks.


Velikonoce jsou za dveřmi a jestli stále hledáte nápad, jak své blízké překvapit něčím novým a dobrým, máme pro vás inspiraci. Od Josefa Maršálka, oblíbeného porotce Peče celá země máme recept na jeho mandarinkový mazanec s kardamomem.

Tento a další články si můžete přečíst v nejnovějším časopise Vlasta (číslo 16), který je nyní na stáncích.