Rozhovor s čerstvou držitelkou Českého lva možná mnohé překvapí. I když i Magdaleně Borové divadlo a lidé chybí, neskuhrá a současnou situaci přijímá s nezvyklou pokorou. Hrát sice nemůže, ale nezahálí. „Teď přicházím na to, že skrze různé charaktery si můžu zkusit to, na co v životě třeba nemám odvahu, a tím se učit. Uvolňovat se,“ říká mimo jiné v rozhovoru.

Jak si obarvit vlasy

Připravili jsme pro vás rady a tipy, které se hodí, když si chcete doma obarvit vlasy a nikdy dřív jste to nedělali. A nebo dělali, ale nebyli jste spokojení s výsledkem. Jaké jsou největší chyby, které nás mohou při domácím barvení potkat?

Tenhle rozhovor je důkazem, že láska k vědě a láska k rodině se nevylučuje. Vladimíra Petráková má děti čtyři a pracuje na výzkumu v oblasti nanotechnologií. Nedávno se vrátila do Prahy z Berlína. Tam to prý ženy ve vědě mají o dost jednodušší, ale i u nás ledy pomalu, ale jistě tají. „Mám pocit, že tamní společnost ženám více fandí, například děti od jednoho roku života mají právo na místo ve školce. Tady se hodně starostí hází na rodiče. Náš syn je dyslektik a dysgrafik, nešikovný na motoriku. V české školce nás neustále nabádali, že s ním máme více vymalovávat a procvičovat, v základní umělecké škole apelovali, že s dětmi máme každý den více cvičit. V Německu to tak není, tam to pedagogové brali tak, že vzdělání dětí je jejich práce a vy jako rodiče si nedělejte starosti, vy máte dát dětem zázemí a pocit bezpečí, my se popasujeme s jeho potížemi. Když jsem to slyšela, spadl mi kámen ze srdce. Náš systém není v tomhle ohledu moc dobře nastavený. Ale moc bych chtěla, aby i tady zaznělo, že zkombinovat práci na vysoké úrovni a rodinu lze a že je ohromně důležité nevzdat to už dopředu.“

Snažíte se stíhat víc věcí najednou? Míváte potíže s udržením pozornosti a sníte o životě bez stresu? Zlobíte se na minulost a neustále řešíte budoucnost? Zkuste metodu všímavosti, která učí, jak žít v přítomném okamžiku. To je totiž nejjistější cesta k vnitřní svobodě, klidu a radosti.

Tento a další články si můžete přečíst v nejnovějším časopise Vlasta (číslo 12), který je nyní na stáncích: