Hlavní téma: Není pochyb o tom, co je správné
"Lidé jsou velmi vděční za možnost pomáhat. Pomoc ale není sprint, je to maraton,“ říká ředitelka spolku Vesna Barbora Antonová. Jak vypadá vlna solidarity s Ukrajinou postiženou válkou a jaká pomoc bude potřeba, až opadne první adrenalin? Redaktorka Klára Kubíčková byla v brněnském spolku Vesna přímo při třídění pomoci pro Ukrajinu. Co tam zažila.

Rozhovor:

Přes dvacet let se pohybuje ve světě byznysu, fúzí a akvizic a obchodního poradenství. Vybudovala a vedla úspěšné firmy, byla moderátorkou pořadu v TV a o penězích a podnikání mluví tak, že tomu rozumí i obchodní laik. Byznys mentorka a ekonomická poradkyně Margareta Křížová s námi spolupracuje na speciálním projektu o financích Jak na peníze a drobné podnikání. V rozhovoru ale mluví hlavně o svém dětství, nelehkém dospívání, podnikatelských začátcích, dlouholetém manželství a lásce k rodině.

Retro:

Básník Vítězslav Nezval miloval ženy a ony jeho. Taky se věnoval horoskopům. Dívkám často zamotal hlavu právě tím, že jim v kavárně u stolku dokázal věštit budoucnost, a když k tomu přidal ještě nějakou svou báseň, měl úspěch jistý. Jeho favoritkou byla herečka a spisovatelka Lilly Hodačová. Přebásnil pro ni Manon Lescaut.

Vaření:

Nejlepší bábovka? Třená, čokoládová, ořechová, nebo limetková? Vybírat budete těžko.

Tyto a další články si můžete přečíst v nejnovějším časopise Vlasta (číslo 22), který je nyní na stáncích: