Miřenka Čechová se nebojí citlivých ani palčivých témat. Povídaly jsme si o mateřství, stárnutí, přijetí vlastního těla i splněných snech. „Své tělo vlastníte jen vy. Není předmětem ani objektem nikoho jiného. Nesnažte se ho přizpůsobit pohledům někoho, kdo vám diktuje, jak máte vypadat. Jste to pouze vy a vaše přesvědčení, že se cítíte dobře a zdravě. Pokud se tak budete ve svém těle cítit, má přesně ideální tvar. Tak máte vypadat, tak jste krásné.“

Domácí kvašení

Ve Vlastě najdete najdete i velké téma o domácím kvašení – nikoliv o metodě řešení konfliktu, protože i problémy mohou vykvasit - ale o zázračném kvašení, jež prospívá našim útrobám a potažmo imunitě. Kvasit zelí, fermentovat řepu, vyrábět domácí jogurt nebo kefír, starat se o kombuchu, pečovat o vlastní kvásek, všechny tyhle aktivity jsou právě teď absolutní módní hit.

Rozhovor s rodačkou ze severu Moravy Lenkou, která odešla za láskou až do daleké Austrálie, kde žije už dvacet let. Své zkušenosti začala loni předávat dalším lidem jako honorární konzulka. Pořád ale má dva domovy a rodné Jesenicko si připomíná vařením českých chuťovek a pečením tisíců perníčků.

Veganem snadno a rychle aneb Zahoďte předsudky a zkuste úplně nové recepty! Čistě rostlinná kuchyně vám může rozšířit obzory, inspirovat ke změně životního stylu, nebo aspoň obohatit jídelníček.

Tyto a další články si můžete přečíst v nové Vlastě (číslo 4), která je nyní na stáncích.