Pod titulkem: I násilník potřebuje terapii si přečtěte zajímavý materiál o tom, jak pracuje s násilníky. Už čtrnáct let může policie v případě domácího násilí vykázat ze společného bytu nebo domu násilníka a ochránit tak oběť. Jenomže každé vykázání jednou skončí. A zatímco s oběťmi pracovat umíme, práce s násilníky je mnohde teprve v začátcích. Přitom je to velmi účinná metoda prevence násilí v rodinách. V cizině osvědčená, u nás v plenkách. Proč česká legislativa tuhle možnost ignoruje? Kde můžete získat informace a poradit se? Brněnská organizace Spondea vytvořila unikátní program.

Rozhovor jsme tentokrát vedli s Petrou Špalkovou. Skvělou filmovou a divadelní herečku a držitelku tří Českých lvů můžete v poslední době vidět v seriálu České televize Stíny v mlze jako kriminalistku. Seriálovou dceru ztvárnila její vlastní holčička Andělka. Jak se jim natáčelo?


Povídali jsme si i Petrem Zelenkou. Autor legendárních Knoflíkářů a dalších divácky úspěšných filmů a divadelních her o novém představení Beckham, které není ani tak o fotbalu jako o britském bulváru.


V rubrice vaření vás bude inspirovat Afrika. Zkuste její chutě! Znáte bobotie, noky fufu, sosati, efo riro či ekoki? Na exotické lahůdky horkého kontinentu snadno nakoupíte suroviny v českém supermarketu.

Tento a další články si můžete přečíst v nejnovějším časopise Vlasta (čísle 9), který je nyní na stáncích: