Grafická designérka Radka Folprechtová už skoro třicet let dělá svět hezčí, barevnější a přívětivější. A snaží se o to i ve svém soukromí, které poznamenal rozvod, a hlavně těžká nehoda. „Celá ta nehoda pro mě byla pochopitelně veliké trauma. Smiřovala jsem se s odchodem milovaného člověka a nemohla spát kvůli bolesti zad. Pooperační stav byl tak náročný, že jsem byla šťastná, že sama dojdu do koupelny. Že vůbec chodím, ačkoliv s páteřním korzetem, který jsem mohla odložit jen na spaní. Opravdu nevím, jak bych to zvládla bez své maminky, najednou jsem byla zase dítětem… Samozřejmě hodně pomáhali i moje děti, přítelkyně a léty prověření kamarádi.“

Nikdy není pozdě

Představíme vám ženu, která se řídí heslem: Nikdy není pozdě. Po šedesátce změnila svůj život. Zhubla téměř čtyřicet kilogramů, začala se otužovat a sportovat. Našla si nové přátele, ale hlavně našla samu sebe. Příběh Libuše Vondráčkové, maminky světově uznávaného klavírního génia Lukáše Vondráčka, je inspirativní v každém věku.

Strach nemáme rádi. Blokuje nás, brzdí, zvyšuje stres. Abychom se přestali bát, je důležité více věřit svým schopnostem. Tomu, že zvládneme vše, co se nám postaví do cesty, nebo skoro vše.

Za luxusními kulinářskými zážitky nemusíte pokaždé jen do restaurace. Vložte si do nákupního košíku něco trochu jiného než obvykle a zahrajte si na špičkového šéfkuchaře doma.

Tyto a další články si můžete přečíst v nejnovějším časopise Vlasta (číslo 47), který je nyní na stáncích: