Jakou strategii ji poradil Matěj Ruppert, který bojoval v šesté řadě StarDance? „Ať si to užiju. Mojí výhodou prý je, že jsem žena – podle Matěje to mám jednodušší, protože se hezky nalíčím, obléknu si krásné šaty, v každém kole jiné, což diváci oceňují, a hlavně mám tanečníka, který mě vede. Soutěžící muž to má daleko složitější – jeho styling a kostýmy nejsou tak variabilní a musí se naučit svou partnerku vést. I když ve skutečnosti je to ona, kdo ho coby laika vede a učí. Navíc v tancích jako třeba rumba nemá šanci vyniknout, protože tam se pozornost upíná vyloženě na ženu. No, uvidíme, jestli mu dám za pravdu.“

Kolikrát denně máte potřebu si postěžovat na nestálé počasí, protivnou kolegyni, neposlušné děti? Negativním pohledem na svět ale škodíte svému zdraví a otravujete okolí. Pro některé lidi je stěžování způsob života. Jenže být v jejich blízkosti je často vyčerpávající, otravné a frustrující. Dá se s tím ale pracovat. Stížnosti jsou jen špatný návyk. A ten se dá odstranit podobně jako třeba kouření. Rozhodně neplatí, že ten, kdo si pořád stěžuje, se s touto tendencí narodil. Jakmile ale tuto tendenci proměníte ve zvyk, stane se svět nebezpečným místem. Máme ale možnost to změnit.

Už jste se zkoušeli vyléčit psí láskou? Jejich tlapky umějí pohladit, dokážou zmírnit u lidí bolest, odstranit úzkost nebo urychlit uzdravování. Zooterapie, neboli terapie za pomoci zvířat, je čím dál rozšířenější ve zdravotnických a sociálních zařízeních.

Výrazná meruňková chuť je prostě úžasná a okamžitě připomene příchod plného léta. Nejvíc si na meruňkách každý rok pochutnáváme v koláčích či dezertech. Ale vsaďte se, že alespoň jeden z těch našich ještě neznáte!

Tento a další články si můžete přečíst v nejnovějším časopise Vlasta (číslo 30), který je nyní na stáncích: