Zuzanu Osako známe díky její olympijské kolekci z loňského léta. Má toho za sebou ale mnohem víc: točila reklamy, založila a vede vlastní značku Tradice, je malířka a ilustrátorka. Miluje folklor a původní řemesla, která oživuje pro současnou módu. "Hodně matek to má tak, že na mateřské přijdou na to, co je baví a začnou se tomu naplno věnovat, najednou zjistí, co chtějí, a jdou si za tím. Založila jsem svůj výtvarný kroužek, učila jsem malbu, začala jsem šít a vozila si ze Švadlenky z Česka první stuhy a látky. Když vidím, co jsem tam tehdy ušila, je jasné, že to byl zárodek toho, co dnes děláme v Tradici."

Stále více dětí trpí dlouhodobým stresem. Ten se projevuje různě. Nespavostí, žaludečními potížemi, pomočováním, ale i agresivitou, sebepoškozováním nebo depresemi. A podle odborníků se to kvůli covidu zhoršilo. Stres se v dětech usazuje plíživě a najít jeho zdroj nemusí být vždy snadné. Většinou je ale třeba, aby na sobě zapracovala celá rodina.

Valentýn je za dveřmi a každá příležitost k oslavě lásky je vítaná. Co takhle to vzít letos přes opuletní snídani? Z našich oblíbených receptů si vybere každý.

Tento a další články si můžete přečíst v nejnovějším časopise Vlasta (číslo 6), který je nyní na stáncích: