Podívejte se na povedené outfity Kate Middleton a Meghan Markle!

Zdroj: Youtube

Samozřejmě si mohou dopřát šaty z nejvychytanějších módních domů, přesto Kate i Meghan často sáhnou po kouscích z běžných řetězců. Taková Zara nebo Topshop navýšily obrat právě díky tomu, že si u nich koupila nějaký ten trendy kousek vévodkyně Kate. Šaty dostanou okamžitě nálepku „Kate Middleton“ a zákaznice se můžou zbláznit.

Stáhněte si appku!

Silný módní vliv královských tváří si uvědomují i světoznámé značky, které by daly cokoli za to, aby si některá z populární dvojice vyšla právě v jejich modelu. Tento jev má oficiální pojmenování jako „efekt Kate“ a „efekt Meghan“, která proslavila hlavně své oblíbené kanadské značky. Pokud se zajímáte o oblečení, které nosí vévodkyně Kate, stáhněte si aplikaci Kateʼs style list na vašem chytrém telefonu. Appku vytvořila mladá Angličanka Helen Barcleyová a vy se díky ní můžete orientovat v detailech Kateiných outfitů a také jednoduše najít adresy obchodů, kde konkrétní šaty a doplňky seženete. Tedy pokud si pospíšíte, protože po těchto kouscích se hned zapráší!

Efekt Kate Middleton

Styl krásné vévodkyně je elegantní a jednoduchý zároveň, proto slaví u veřejnosti takový úspěch. Kate miluje šaty s áčkovým střihem, pastelové barvy, vlněné kabáty a klobouky, které patří k nutné výbavě představitelek britské monarchie. Kam na tyto kousky chodí? Kromě výše zmíněných řetězců Kate ráda nakupuje na londýnské Chelsea Kingʼs Road, zbožňuje britský butik Temperley a LK Bennet. Když se obléká na společensky důležité události, nakupuje v módním domě Alexandra McQueena a s jeho kreativní ředitelkou Sarah Burtonovou udržuje letité přátelství.

Kate ráda objevuje také neokoukané značky, které díky wow efektu stoupají na módní vrchol. Kanadská značka Smythe, za kterou stojí návrhářky Christie Smythe a Andrea Lenczner, poprvé okusila „Kate efekt“ v roce 2011, kdy si Kate během návštěvy Kanady oblékla kabát Smythe, a přestože byl červenec, kabát se okamžitě vyprodal a je vyhledávaný dodnes. Návrhářky tento kabát klasického střihu přejmenovaly na Duchess, aby bylo zákaznicím na první pohled jasné, že jde o „ten“ kabát. O „Kate efektu“ ví své i značka kanadského návrháře Bojana Sentalera. Jednoho dne se totiž jeho telefon doslova zbláznil, lidé ho označovali na Twitteru a on vůbec nechápal, co se děje. Dokud si nevšiml fotky, na které měla Kate na sobě kabát z jeho dílny. Šedý kousek se vyprodal čtyři hodiny poté, co se fotka objevila na internetu, a ještě dalších šest měsíců byl nejvyhledávanějším oblečením.

Také návrhářka Jenny Packham je úzce spojena s Kate, která si její šaty poprvé oblékla v roce 2011 a ukázala se v nich i před porodnicí po narození prince George, princezny Charlotte i nejmladšího Louise. Mimochodem, děti Kate obléká do španělských značek, které zažívají díky přízni královské rodiny obrovský boom a milují je maminky z celého světa.

A teď něco k Meghan looku…

Meghan Markle za Kate ani v nejmenším nezaostává, právě naopak. Některé značky zaznamenaly až třísetprocentní nárůst tržeb poté, co si bývalá herečka oblékla jejich kousky. Pamatujete si bílý kabát kanadské značky Line Label, který si oblékla při prvním oficiálním veřejném vystoupení s princem Harrym? Ten byl vyprodán ihned. Kromě toho Meghan zbožňuje značku Mackage, jejíž šaty jsme na ní mohli vidět při několika příležitostech. Rozkvět díky Meghan zažívají i kožené kabelky kanadské značky Strathberry. Také Meghan ráda sáhne po levnějších kouscích. Její oblíbená značka Aritzia je stylem i cenami podobná Zaře, z luxusních značek u Meghan boduje Givenchy.

Kdo ty šaty vlastně platí?

Členové královské rodiny nesmějí podle protokolu přijímat sponzorské dary a už vůbec ne propagovat značky v rámci reklamy. Oblečení si tedy platí výhradně z vlastní kapsy nebo do Megxitu a smrti královny Alžběty II. z kapsy prince Charlese, který měl na starosti pokrytí výdajů obou synů, jejich dětí i manželek. A jak to vlastně probíhá? Asistenti královské služby obdrží různé požadavky či návrhy ze strany zúčastněných, ty pak předají návrhářům. Ti do královského paláce zašlou svá díla nebo vzorky, dámy si oblečení vyberou, vybrané outfity královská rodina zaplatí a nepoužité zboží pošle zpět návrhářům.

Zdroj: www.vlasta.cz https://cz.pinterest.com/spannkf/kate-styles/ https://www.hellomagazine.com/tags/kate-middleton/

Související články