Co vás jako člověka definuje?

Jste spíše praktická nebo trochu odvázaná? Dáváte přednost džínům nebo elegantním kostýmkům, které nosíte nejen proto, že je předepisuje dress code ve vašem zaměstnání? Alfou i omegou stanovení vašeho stylu je nejdříve definice vás samotných. Kdo jste, jaká je vaše povaha, co vás jako člověka specifikuje? A následně také, jak se chcete ve svém oblečení cítit a jak chcete, aby vás vnímalo okolí.

„Módní trendy jsou

„Módní trendy jsou pomíjivé, zatímco styl je věčný. Styl jsme MY. To, po čem ráno sáhneme v šatníku, jsme MY. Do našeho každodenního oblékání se podepisují veškeré naše emoce, ale také touha po budoucím já. Tím, že sebe jako člověka definujeme, si definujeme také osobní styl, v němž se budeme nejen cítit dobře, ale budeme také dobře vyzařovat,“ říká osobní stylistka Kristýna Hrabalová.

Co o vás vypovídá váš šatník?

Se správnou definicí sebe samotné vám může pomoct také váš šatník. Jaké kousky v něm převládají? Objevují se v něm spíše košile nebo pohodlné mikiny? Co by se dalo určit za stěžejní či klíčové kousky šatníku? A jde ruku v ruce s tím, kdo skutečně jste, nebo se řídíte pouze pravidly na pracovišti či názorem partnera?

Inspirační mood board podává pomocnou ruku

Pokud vám dělá problém zodpovědět tyto otázky nebo pokud si svými odpověďmi nejste tak úplně jisté, do hry vstupuje pomocník jménem mood board. Nástěnka, na kterou si „připnete“ fotky outfitů, které se vám líbí. Může to být galerie vytvořená z uložených fotek na Instagramu, ale také vlastní nástěnka plná módních inspirací z časopisů apod. „Po sestavení mood boardu přichází další důležitý krok – porovnání vašich představ s tím, co máte reálně ve vašem šatníku a co v něm naopak chybí,“ doplňuje Kristýna.

Šatník je třeba protřídit!

Veškeré předcházející kroky vytvořily jasnější a lepší představu o tom, jaký styl vám bude sedět a kudy se chcete při výběru módních kousků vydat. Při pohledu do šatníku jste možná zjistila, že jeho obsah neodpovídá stanovenému stylu a tím pádem ani nekoresponduje s vaší osobností. Dříve než se vydáte shánět nové oblečení, které s vámi bude více v souladu, je nutné šatník protřídit. „Při třídění šatníku s klientkami vytváříme jejich vlastní mood board z toho, co v něm už mají, samozřejmě shodující se s jejich představou o stylu. Díky tomu získávají nejen módní inspiraci pro dny, kdy nebudou vědět, co na sebe, ale také přijdou na kousky, které jim v šatníku chybí a pro které se můžou do obchodu vydat,“ dodává stylistka Kristýna.

Zdroj: www.vlasta.cz http://www.stylistkakristyna.cz/

Související články