Jedním ze zásadních návrhů je podle komory OZE označení obnovitelných zdrojů za stavby veřejného zájmu. Což by například upřednostnilo stavbu větrné nebo solární elektrárny před věcmi, které by její výstavbu znemožňovaly. Například, pokud by se v místě výstavby objevil chráněný živočich.

Zásadním cílem návrhů je zjednodušit povolovací procesy pro výstavbu OZE a rozvoj energetických společenství. Komora také navrhuje, aby byly v Česku vymezeny oblasti, které by byly vhodné pro stabvu OZE a stačilo by v nich udělat jeden plošný posudek vlivu stavby na životní prostředí.

Komora OZE dále navrhuje pravidla pro sdílení energie z obnovitelných zdrojů se zapojením komunit, ale i aktivních zákazníků. Co sám nespotřebuji, spotřebuje můj soused, přítel, nebo kolega. Podělit bychom se měli také o elektřinu z fotovoltaiky či větrné elektrárny, je zkrátka potřeba zbavit se závislosti na energii z Ruska.

Pokud zvažujete koupi solárních panelů, na nic nečekejte. Solární panely za skvělé akční ceny nakoupíte na Hawaj.cz. Eshop Hawaj.cz je na trhu už 15 let, nakoupil dostatečnou zásobu fotovoltaických panelů a ceny si stále drží. Mimo solárních panelů a dalších potřebných komponentů, zde můžete pořídit i jiné produkty, fungující na principu fotovoltaiky, jako jsou například solární sprchy.