Že si s těmito dvěma znaky vystačí celý internet i dnes, je pro mě jako nepříliš exaktního člověka nepochopitelné, ale budiž. Jest mi útěchou, že internetová síť byla neznámou i tehdy pro mou profesorku. Stačilo pár let a v nuly a jedničky se změnila nejenom slova a čísla, ale i hudba, fotografie, filmy, zkrátka všechno, co dnes přes počítač a chytré telefony vstřebáváme.

Pokrok! Plné nul a jedniček jsou samozřejmě i internetové aplikace. Třeba seznamovací. Ponechme stranou hodnocení, že tam potkáte spoustu nul i nedostižných jedniček. To nic nezmění na tom, že se díky nim najdou lidé, kteří by se jinak nepotkali, a jsou pak spolu šťastní. Někteří až do smrti, jiní jen chvíli.

V poslední době se mi zdá, že online seznamovací prostředí nakonec dá dohromady ty pravé vždycky, jen to někdy ukrutně dlouho trvá.

Skoro každý zlatokop

Na internetu se seznamují teenageři, středněvěcí i ti úplně dospělí. Pro ně to je ale mnohem častěji než pro mladší ročníky divočina. Není výjimkou, když na seznamku jen strčí nos, a nikdy už je tam nikdo nevidí.

Ale... Jak zjistila mnohá z mých kamarádek a kamarádek mých kamarádek, nakonec tam kousek štěstí najdete. Každý tuší, kolik kilo písku je třeba prohledat, abyste v něm našli zrnko zlata. Skoro každý zlatokop ale své zrnko našel. A stejně tak nepředvídatelné je i hledání toho pravého a té pravé.