Přemýšlíte někdy nad tím, proč jedna žena uznává jenom lehký nádech citrusové toaletní vody a jiná se s chutí noří do omamného orientálního parfému? Podobně jako na povaze se na voňavých preferencích může podílet datum narození a příslušné znamení. Základ vychází ze živlů, zemské se dobře cítí v objetí přírodních vonných složek, potěší je například bylinky. Vzdušná znamení přitahují parfémy oslavující květiny. Ohnivci si potrpí na okázalost, optimismus a samozřejmě pod vlivem logiky také na hřejivé složky. Znamení ze skupiny voda parfémy spíše respektují, než vyhledávají, a tak sahají po lehkých vodních a ovocných vůních.

Ohnivé ženy: Beran, Lev, Střelec

Silné, i když trochu tvrdohlavé znamení Berana osloví přímočarost citrusů, hlavně nahořklost grapefruitu nebo aktuálně vyhledávané plody korejského citrusu yuzu. Pohladí vzácná dřeva s hřejivým efektem a tajný tip je smyslná ambra. Přirozeně okouzlující Lvy neoslní nic obyčejného, zapomeňte na romantické květinky, pro ně se zrodily parfémy orientální, které prostě okolí přibijí k zemi. Střelec rád přijímá výzvy, proto se obklopuje novinkami, má také odvahu sáhnout po extravagantních parfémech. Sedne mu pikantnost pepře či hravost alkoholického koktejlu.

Tip: Navoňte si vnitřní stranu košíčků podprsenky.

Královny země: Panna, Býk, Kozoroh

Někdo Pannám sklon k dokonalosti vyčítá, jiný závidí. Najdou odezvu v jemných, květinových parfémech, ať už je to zahrádka (narsicy), nebo louka (vlčí mák). Naopak Býkovi učaruje luxus. Přitahují ho honosné flakony kombinující zlato a sklo, uvnitř opulentní květiny, k nimž patří třeba tuberóza. Troufne si i na pačuli a kadidlo. Pro Kozoroha je parfém velmi osobní záležitost, k jeho snění se hodí křehké květiny, například konvalinka nebo jasmín. Intimitu naváže s dřevitými tóny, které hřejí, především se santalovým dřevem.

Tip: Vypátrejte parfém se znovu plnitelným flakonem.

Vzdušné princezny: Blíženci, Váhy, Vodnář

Rozmarné nosánky Blíženců uspokojí neobvyklé složky a také zajímavé kombinace. Mech, kůže, vzácná dřeva, ovšem v kombinaci s květinami. Sedí jim unisexové vůně. Váhy při trochu nekonečném hledání parfému (hledají a sbírají) osvobozují romantické já, takže obvykle podlehnou růži a lilii, ale sednou jim také ovocné a dřevité tóny. Voňavá aura Vodnáře by měla povznést do oblak, což dokáží sladké ovocné tóny, ale ponechat spojení s realitou, například kyticí růží a stopou pižma.

Tip: Udělejte si doma z flakonů mini výstavu.

Vodní víly: Rak, Štír, Ryby

Znamení Raka působí na první pohled klidně, ale podléhá návalům emocí, proto se k nim hodí zklidňující vůně. Například královská růže, něžná pivoňka a prostá levandule, klidně i v zajímavé kompozici. Štíři propojují parfém s vášnivostí, proto jim sedí trochu těžší, temné složení, například ambra a kadidlo, ale s přidanou lehkostí citrusů, aby toho nebylo moc. Komplikované znamení Ryb zklidní parfém svěží jako mořský vánek, provoněný vůní zralých broskví či čerstvě sklizených fíků. Jejich sklony k tajemnu najdou zrcadlení v jasmínu.

Tip: Navoňte si do kabelky papírový kapesníček.

ZDROJ: Vlasta.cz