Čokoládová poleva

Suroviny:

  • 100 g čokolády na vaření
  • 50 g ztuženého pokrmového tuku Omega

Postup:

Čokoládu rozlámeme na malé kousky, přidáme tuk a za stálého míchání vše rozpustíme ve vodní lázni.

Bílková poleva

Suroviny:

  • 180 g moučkového cukru (2x prosátého)
  • 1 bílek
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • 1/2 lžičky škrobové moučky

Postup:

Všechny přísady třeme v misce čistou vařečkou, až je poleva čistě bílá a hus- tá (15 minut). Aby poleva nevysychala, zakryjeme ji mikrotenovou fólií. Chceme-li polevu barevnou, vmícháme do ní špetku potravinářské barvy.

Citronová poleva

Suroviny:

  • 250 g moučkového cukru
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce vřelé vody

Postup:

Všechny přísady třeme v misce, dokud poleva nezhoustne. Polevu uchováváme překrytou fólií, aby nevysychala.

Kakaová poleva

Suroviny:

  • 80 g moučkového cukru
  • 80 g ztuženého tuku
  • 1 lžíce kakaa
  • 2 lžíce mléka
  • 1 lžíce škrobové moučky

Postup:

Do teplého rozpuštěného tuku vmícháme cukr, kakao a mléko, zahřejeme skoro k bodu varu, vmícháme škrobovou moučku a necháme částečně vychladnout.