Čokoládová poleva

Suroviny:

  • 100 g čokolády na vaření 
  • 50 g ztuženého pokrmového tuku Omega

Postup:

Čokoládu rozlámeme na malé kousky, přidáme tuk a za stálého míchání vše rozpustíme ve vodní lázni.

Čtěte také

Jaké je vaše nejoblíbenější cukroví

Čtěte také

Jaké je nejlepší vánoční cukroví? Mnoho lidí nedá dopustit na pracny! Jak na ně?

Bílková poleva

Suroviny:

  • 180 g moučkového cukru (2x prosátého) 
  • 1 bílek 
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • 1/2 lžičky škrobové moučky

Postup:

Všechny přísady třeme v misce čistou vařečkou, až je poleva čistě bílá a hus- tá (15 minut). Aby poleva nevysychala, zakryjeme ji mikrotenovou fólií. Chceme-li polevu barevnou, vmícháme do ní špetku potravinářské barvy.

Čtěte také

Naučte se základní těsta na vánoční cukroví

Čtěte také

Základní těsta na cukroví: Naučíme vás ořechové, kokosové, linecké i další

Citronová poleva

Suroviny:

  • 250 g moučkového cukru
  • 2 lžíce citronové šťávy 
  • 2 lžíce vřelé vody

Postup:

Všechny přísady třeme v misce, dokud poleva nezhoustne. Polevu uchováváme překrytou fólií, aby nevysychala.

Čtěte také

Máte rádi čokoládové cukroví?

Čtěte také

Čokoládové trubičky z lineckého těsta s čokoládovou náplní

Kakaová poleva

Suroviny:

  • 80 g moučkového cukru
  • 80 g ztuženého tuku
  • 1 lžíce kakaa 
  • 2 lžíce mléka
  • 1 lžíce škrobové moučky

Postup:

Do teplého rozpuštěného tuku vmícháme cukr, kakao a mléko, zahřejeme skoro k bodu varu, vmícháme škrobovou moučku a necháme částečně vychladnout.

Čtěte také

Kokosové těsto patří k těm jednodušším

Čtěte také

Cukroví z kokosového těsta: Připravte si dvě základní varianty a z nich tvořte