Čokoládová poleva
Suroviny:
- 100 g čokolády na vaření
- 50 g ztuženého pokrmového tuku Omega
Postup:
Čokoládu rozlámeme na malé kousky, přidáme tuk a za stálého míchání vše rozpustíme ve vodní lázni.
Bílková poleva
Suroviny:
- 180 g moučkového cukru (2x prosátého)
- 1 bílek
- 2 lžičky citronové šťávy
- 1/2 lžičky škrobové moučky
Postup:
Všechny přísady třeme v misce čistou vařečkou, až je poleva čistě bílá a hus- tá (15 minut). Aby poleva nevysychala, zakryjeme ji mikrotenovou fólií. Chceme-li polevu barevnou, vmícháme do ní špetku potravinářské barvy.
Citronová poleva
Suroviny:
- 250 g moučkového cukru
- 2 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce vřelé vody
Postup:
Všechny přísady třeme v misce, dokud poleva nezhoustne. Polevu uchováváme překrytou fólií, aby nevysychala.
Kakaová poleva
Suroviny:
- 80 g moučkového cukru
- 80 g ztuženého tuku
- 1 lžíce kakaa
- 2 lžíce mléka
- 1 lžíce škrobové moučky
Postup:
Do teplého rozpuštěného tuku vmícháme cukr, kakao a mléko, zahřejeme skoro k bodu varu, vmícháme škrobovou moučku a necháme částečně vychladnout.