Základní polevy na cukroví: Citrónová, kakaová, čokoládová a bílková

Anna Kučerová | 19. 12. 2021

Jak zdobíte cukroví? Dáváte přednost tomu bez polevy nebo naopak vylepšujete čokoládou, zdobíte bílkovou polevou nebo dáváte přednost kakaové?

Čokoládová poleva

Suroviny:

  • 100 g čokolády na vaření
  • 50 g ztuženého pokrmového tuku Omega

Postup:

Čokoládu rozlámeme na malé kousky, přidáme tuk a za stálého míchání vše rozpustíme ve vodní lázni.

Jaké je nejlepší vánoční cukroví? Mnoho lidí nedá dopustit na pracny! Jak na ně?
Recepty

Jaké je nejlepší vánoční cukroví? Mnoho lidí nedá dopustit na pracny! Jak na ně?

Bílková poleva

Suroviny:

  • 180 g moučkového cukru (2x prosátého)
  • 1 bílek
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • 1/2 lžičky škrobové moučky

Postup:

Všechny přísady třeme v misce čistou vařečkou, až je poleva čistě bílá a hus- tá (15 minut). Aby poleva nevysychala, zakryjeme ji mikrotenovou fólií. Chceme-li polevu barevnou, vmícháme do ní špetku potravinářské barvy.

Základní těsta na cukroví: Naučíme vás ořechové, kokosové, linecké i další
Recepty

Základní těsta na cukroví: Naučíme vás ořechové, kokosové, linecké i další

Citronová poleva

Suroviny:

  • 250 g moučkového cukru
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce vřelé vody

Postup:

Všechny přísady třeme v misce, dokud poleva nezhoustne. Polevu uchováváme překrytou fólií, aby nevysychala.

Čokoládové trubičky z lineckého těsta s čokoládovou náplní
Recepty

Čokoládové trubičky z lineckého těsta s čokoládovou náplní

Kakaová poleva

Suroviny:

  • 80 g moučkového cukru
  • 80 g ztuženého tuku
  • 1 lžíce kakaa
  • 2 lžíce mléka
  • 1 lžíce škrobové moučky

Postup:

Do teplého rozpuštěného tuku vmícháme cukr, kakao a mléko, zahřejeme skoro k bodu varu, vmícháme škrobovou moučku a necháme částečně vychladnout.

Cukroví z kokosového těsta: Připravte si dvě základní varianty a z nich tvořte
Recepty

Cukroví z kokosového těsta: Připravte si dvě základní varianty a z nich tvořte

Tagy Bílek cukr čokoláda mléko potravinářské barvivo