Potkávali jsme se dlouhé měsíce, několikrát do týdne. Postupně jsme zjistili, že si rozumíme nejen po pracovní stránce. Zkrátka jsme si byli sympatičtí a pracovali jsme spolu rádi," zmiňuje Milan a se smíchem dodává „Maruška mě zkrátka tak dlouho kontrolovala, až jsme se vzali." Oba se seznámili v Albertu, kde pracují dodnes.

Svatbu měli v západních Čechách, odkud pochází Marie. Brali se po dvou letech vztahu a na obřad přijeli až z Holandska, kde v té době bydleli. „Po roce vztahu jsme se totiž rozhodli, že chceme získat pracovní zkušenost ze zahraničí," vzpomíná Marie.

To, že máme tak velkého zaměstnavatele se v této chvíli ukázalo jako obrovská výhoda. Oba jsme si našli práci u naší mateřské společnosti v Holandsku, kde jsme nakonec strávili víc než tři roky," dodává.

Holandsko jako druhý domov

Období to bylo pro oba turbulentní a plné změn pro celou rodinu. „Narodil se nám v této době první syn," říká Marie. „Oba dva jsme měli slušnou práci, chtěli jsme budovat kariéru, ale uvědomovali jsme si, že rodina je na prvním místě," podotýká Milan.

I kvůli našim rodičům jsme začali uvažovat o návratu do Česka," vysvětluje Marie. „Čekali jsme však na chvíli, kdy bude příležitost najít zde slušná místa pro nás oba. A to se povedlo," říká Milan a doplňuje: „Po skoro čtyřech letech jsme se vrátili zpět do českého Albertu, kde nyní pracujeme oba na řídících pozicích."

Aby efektivně skloubili péči o dva syny a práci, zapojili do výchovy i babičku a dědečka. „Rodiče nám velmi pomáhají, bez nich bychom to nezvládli. Děti vyzvedávají po škole, vodí je na kroužky a dělají společně úkoly. My si je bereme po práci a věnujeme se jim po zbytek dne," říká Marie.

„Maruška je praktická žena, všechno skvěle organizuje. Posílá mi do pracovního kalendáře i kdy mám děti vyzvednout či odvést, kdy letíme na dovolenou a podobně. Je realista a stojí nohama pevně na zemi, zatímco já mám tendenci se trochu vznášet,“ pěje na manželku chválu Milan.

Ano, Milan je věčný optimista. Neustále věci zlehčuje. Beru to jako výhodu i nevýhodu jeho povahy zároveň," směje se Marie a dodává: „Ale celkově se mi líbí, že si dovede nad věcmi udržet určitý nadhled. A navíc ty opravdu důležité vidíme stejně, to je pro nás asi nejdůležitější."

Jiskření mezi manželi jde cítit i po dvanácti letech, co jsou spolu. „Občas se špičkujeme i v práci před kolegy, někdy je potřeba situaci odlehčit," nezapře svou optimistickou povahu Milan.