Pokud potřebujete něco vyřešit nebo s něčím poradit, můžete vyslovit hlasitě žádost (ale i potichu, andělé vás slyší i tak). Ve své prosbě poproste anděly, aby vám pomohli v konkrétním úkolu či problému, aby vás ochránili nebo uzdravili. Anděly lze přiřadit ke čtyřem světovým stranám a čtyřem astrologickým prvkům – ohni, vodě, zemi a vzduchu. A k těmto elementům patří také jednotlivá sluneční znamení. Podle měsíce narození k vám také náleží příslušný strážný anděl. Který to je?

Živel Oheň: Beran, Lev a Střelec

Tato ohnivá znamení mají k dispozici archanděla Michaela. Je odvážný, silný a poskytuje fyzickou, duševní i duchovní ochranu. Máte před sebou nějaký nedokončený úkol? Přivolejte si ho, dodá vám elán a pomůže vám dokončit vše, co jste začali. Pokud budete v těsném spojení s Michaelem, bude se vám dařit v obchodování, podnikání či kreativních činnostech. Tento anděl ochraňuje také majetek a vaše blízké.

Živel Voda: Rak, Štír a Ryby

Vodní znamení potřebují archanděla Gabriela. Ten je andělem harmonie a pročištění. Dodává naději a posunuje nás dopředu. Je taky plný lásky a podporuje intuici. Pokud vám schází disciplína nebo řád, přivolejte si ho. Postavily se vám do cesty nějaké překážky? Zavolejte si Gabriela! Je taky strážným andělem rodících žen. Trpíte úzkostmi? Požádejte ho, aby se postavil po vaší levici, a hned se zklidníte.

Živel Vzduch: Blíženci, Váhy a Vodnář

Vzdušným znamením pomůže archanděl Rafael. Můžu to potvrdit, jsem narozená ve znamení Blíženců, a když se před lety narodil předčasně můj první syn, právě Rafaela jsem si přivolala, aby mu pomohl překonat všechny zdravotní komplikace. Je to anděl, který umí léčit energiemi všeho druhu, je taky andělem pravdy a vize. Pokud vás svazují nějaké negativní myšlenky a emoce, Rafael vám pomůže je zničit a uzemnit vás. Posiluje láskyplné vibrace, a máte-li nějaké přání, pomůže vám ho splnit.

Živel Země: Býk, Panna a Kozoroh

Zemská znamení by si měla přivolat na pomoc archanděla Uriela. V překladu znamená doslova „boží světlo“ a povede vás k naplnění všech vašich přání. Umí zbavovat strachu, pomůže pochopit skryté úmysly druhých lidí. Pokud potřebujete jeho pomoc, ideálním dnem na přivolání je čtvrtek. Vždy vám dodá odhodlání a potřebný klid a sebedůvěru.