A to je chyba, protože mě to ničí. Stalo se to celkem třikrát, dvakrát to byli kolegové z práce, které jsem poznala na nějakém semináři. Je to běžné, že se tam s někým seznámíte a pak s ním strávíte noc, když se vám líbí. Jasně že to neděláte, když jste čerstvě zamilovaní, to asi nikdo, já bych to taky nedělala, když jsme spolu s Markem začali chodit.

Poprvé jsem to zkusila až před dvěma lety a bylo to hezké a nelituju. Jak jsem psala, s Markem jsme spolu už dlouho, tehdy to bylo společných sedm let a já si neuměla ani představit, že bych už nikdy v životě nespala s nikým jiným než s ním. Sex s ním mě baví, ale už nemá tu jiskru. Přesně vím, co kdy udělá, jak se pohne, co se mu nejvíc líbí, jak rychle to dělá a kdy má chuť… Strašně mě vzrušovalo, že zase po nekonečné době zjistím, jak to v posteli dělají jiní muži.

Tak čau, kočičko

Na tom semináři jsem tehdy potkala Honzu. Už jsem ho na takových firemních akcích potkala párkrát a viděla jsem dobře, že má o mě zájem. Mně se líbil moc, úplně jiný typ než Marek, vysoký, atletický, to Marek je spíš usedlejší, podsaditější, žádný frajer na první pohled. Honza mě úplně okouzlil a bylo mi jasné, že si noc s ním nádherně užiju. „Tak čau, kočičko,“ řekl mi pak ráno, když jsem odcházela z jeho pokoje. Při dopoledním programu už se ke mně ovšem nehlásil, jenže já jsem zjistila, že mi to je líto. A potom, když jsem se k němu dostala při obědě, jsem čekala, že si se mnou začne povídat, ale on to neudělal. Řekl jenom „ahoj“ a pokračoval v debatě s těmi, co stáli kolem něj. Byla jsem z toho zmatená, protože já jsem na něj myslela celé dopoledne, i když jsem původně nechtěla. Napsala jsem mu pak ještě pár zpráv, ale neodpovídal a mě to ranilo.

Vrátila jsem se domů k Markovi a byla z toho špatná. Ne z toho, že jsem se vyspala s někým jiným, ale protože to takhle náhle skončilo. Vždyť jsem po Honzovi nic nechtěla, a on mě přesto hned vymazal! Marek se doma potom ptal, co mi kdo na tom semináři udělal, ale zalhala jsem, že šlo o nějaký problém s mojí prezentací. A byla jsem šťastná, že mě obejmul a udělal večeři, je to moje zlatíčko.

Jednou týdně nestačí

Za čtvrt roku jsme měli seminář zase a já se dopředu dívala na seznam účastníků, jestli tam Honza nebude. Dala bych si zase říct, jenže tam nebyl. „Tím líp, stejně se pak choval divně,“ ujišťovala jsem se. Ale zároveň jsem věděla, že jen tak bez sexu ten seminář proběhnout nemůže. S Markem spím už sotva jednou týdně a někdy ani to ne a to je mi teprve třicet. Jak to dělají jiné ženy, když jsou třeba už vdané? Podle mě musí být nevěrná každá, dřív nebo později. Já bych tomu nevěra ale ani neříkala, spíš jen možná wellness nebo relaxace. Nikdy jsem s tím novým přece nechtěla žít místo Marka. Proto jsem ovšem taky nerozuměla tomu, proč jsem k Honzovi tehdy cítila něco jako lásku. Nebo zamilovanost, to je možná lepší slovo. Prostě mi nebylo jedno, že už se se mnou nechce vidět, i když by šlo zase jenom o sex. Třeba s někým chodí a nechtěl si to komplikovat, ale to se nemusel bát, já jsem si život taky komplikovat nechtěla.

Tentokrát jsem se seznámila s Jirkou. Toho jsem ještě nikdy předtím neviděla, ale to nevadilo, byl moc hezký a přišel se mi představit sám. Pokecali jsme u baru a domluvili se rychle. To se přece pozná, když někdo o někoho stojí a ani jeden nechce hrát žádné dlouhé hry na upejpání. Připadal mi víc než sexy, popravdě úplně kouzelný a byla jsem ráda, že si vybral zrovna mě, protože trochu si užít tam chtěla spousta kolegyň. Večer jsem nenápadně zmizela do jeho pokoje a užili jsme si to dokonale. Dohodli jsme se, že se sejdeme i za týden, když máme oba nějaké povinnosti v Praze, a bylo to zas dokonalé. Šli jsme ráno spolu ještě na snídani a já byla v sedmém nebi, úplně jsem mu propadla. Hned odpoledne jsem mu pak psala, ale neodpovídal, až večer, jen se ale omluvil, že neměl přes den čas. Jinak ani slovo. Popřála jsem mu v esemesce dobrou noc, ale on už neodpověděl! To jsem nechápala, přece nám spolu bylo tak dobře, že to stojí za zopakování. Nemohla jsem vůbec spát, až další ráno mi došlo, že to bude stejné jako minule s Honzou, že já se budu trápit a on o mě ve skutečnosti nestojí. Vlastně jsem se zas nechápala, přece jsem věděla, že chci být s Markem, ale trochu mě uráželo, že se ti druzí o mě víc nesnaží.

Rozejít se nechci

„A nechceš se s Markem radši rozejít a najít si někoho jinýho?“ zeptala se mě kamarádka, když jsem se jí s těmi milostnými zážitky svěřovala. „Ježiš ne, on je miláček, jenom mě prostě už v posteli nudí,“ odporovala jsem. „A tobě by nevadilo, kdyby ti zahejbal taky?“ ptala se dál. „Co já vím, třeba to dělá, ale nemyslím si to, je takovej konzervativní,“ smála jsem se, ale večer jsem o té otázce přemýšlela. Asi by mi opravdu nevadilo, kdybych zjistila, že má Marek nějaké holky na sex. Tak v tom případě ho možná tolik nemiluju, ale je nám spolu dobře.

Jenom mi strašně vadilo, že ten „jiný“ sex prožívám citově. Když jsem to tak prožívala, měla jsem potom pochybnosti, jestli to je s Markem opravdu tak dobré, jak jsem si myslela. Jestli někde není někdo lepší, co se ke mně hodí víc než on.

Takového jsem potkala právě napotřetí. Našli jsme se na seznamce na mobilu, sešli jsme se hned ten první večer, Marek byl zrovna pryč, tak jsem měla volno. Strávila jsem noc u něj v bytě a byla jsem zase v koncích. A pak jsme si psali a zas se viděli. Byla jsem v sedmém nebi a začala přemýšlet, co s Markem. Možná tohle je ten případ, kdy jsem našla někoho lepšího, i když to začalo jenom chutí na nového milence. Tenhle se jmenoval Lukáš, zas vysoký a tmavovlasý, bylo na něm vidět, že chodí do posilovny, nádherné pevné svaly. Ale taky mozek a příjemný hlas a ty oči! Trvalo to skoro půl roku a já jsem si začala myslet, že je to ten pravý, že tímhle můj vztah s Markem končí. Jenže pak se Lukáš přestal ozývat a měl míň času než předtím. Když jsem se ptala, co se děje, řekl mi to na rovinu: „Ty jsi přece taky stála jenom o sex, ne? Tak se nebudem nutit do něčeho jinýho.“ Ujišťovala jsem ho, že já bych se nutit nemusela, ale on o to nestál. Byla jsem jako šílená. Dalo mi hroznou práci to doma Markovi nějak vysvětlit, naštěstí mi uvěřil, že mám potíže v práci. Vezmeme se a já mám předsevzetí spát jenom s ním. Nebo když to nevydržím, tak se aspoň nezamilovat.