Čtyřicetiletý William navštívil akci sportovního programu Coach Core se svou manželkou, princeznou Catherine, která se rovněž nebrání sportovním aktivitám, což už mnohokrát předvedla. Tentokrát se ale držela trochu víc zpátky.

Zdroj: Youtube

Naopak její manžel a první v pořadí na britský královský trůn po králi Karlovi II., neváhal ani okamžik, když mu trenéři nabídli boxerské rukavice a ukázali na boxovací pytel.


Boxerské rukavice byly sice jediným sportovním úborem, který princ měl, protože jinak zůstal v saku a kožených polobotkách, ale i tak bylo vidět, že nějakou zkušenost s boxováním má, což potvrdil i mladým trenérům, kteří mu radili s údery.


„Dostal se do toho velmi rychle, také říkal, že už boxoval. Nemusela jsem ho moc učit. Na tento zážitek nezapomenu, bylo to bláznivé,“ smála se později 18letá Gabrielle Reid, která princi radila, jak údery provést co nejlépe. Dívka nastoupila do programu před dvěma měsíci a společně s královským párem si užila desáté výročí programu, které se uskutečnilo v londýnském sportovním areálu Copper Box Arena. To bylo postavené pro olympijské hry, které se na britských ostrovech konaly v roce 2012. Ve stejném roce princ William a jeho žena Catherine založili prostřednictvím své nadace program Coach Core, který se zaměřuje na zpřístupnění sportu pro mladé a znevýhodněné.


Zdroj: Vlasta.cz, https://www.thenationalnews.com/world/uk-news/2022/10/13/prince-and-princess-of-wales-return-to-olympic-park-for-charity-anniversary/

Související články